Τρίτη 22 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ
Αποφασίστηκε αναστολή των κινητοποιήσεων

Την αναστολή των κινητοποιήσεων για 20 μέρες αποφάσισε χτες η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ύστερα από ομόφωνη πρόταση του ΔΣ του Σωματείου - ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ. Στο διάστημα της αναστολής θα γίνει διαπραγμάτευση, μεταξύ άλλων, για τους νέους όρους απασχόλησης και για το νέο κανονισμό εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή αποφασίστηκε το «σπάσιμο» του ΤΤ σε μία «καλή» - το κομμάτι που θα ιδιωτικοποιηθεί - και μία «κακή» τράπεζα, η οποία βαίνει σε εκκαθάριση. Οι 3.200 εργαζόμενοι θα απολυθούν από το παλιό ΤΤ λαμβάνοντας στο επόμενο διάστημα το 50% της αποζημίωσης που δικαιούνται (το υπόλοιπο 50% θα καταβληθεί με την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης του παλιού ΤΤ).

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι θα επαναπροσληφθούν στην «καλή» τράπεζα και θα υποστούν μεσοσταθμική μείωση των μισθών 30% (οι πραγματικές μειώσεις κυμαίνονται από 12% έως και 70%). Από τη μείωση αυτή θα προκύψει μείωση της μισθολογικής δαπάνης κατά πέντε εκατομμύρια ευρώ. Επίσης, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα μπει και ζήτημα «εθελούσιας εξόδου».

Να αποκρούσουμε εκβιασμούς και ψευτοδιλήμματα

Με ανακοίνωσή τους οι ταξικές δυνάμεις στην ΟΤΟΕ, το «Αγωνιστικό Μέτωπο», καλούν τους εργαζόμενους να μην απεμπολήσουν κανένα δικαίωμα και αναδεικνύουν την ανάγκη προετοιμασίας του κλάδου για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Μεταξύ άλλων τονίζεται στην ανακοίνωση: «Η συγκυβέρνηση σε αυτή τη φάση προχώρησε στο "σπάσιμο" του ΤΤ σε "καλή και κακή τράπεζα", γιατί επιδιώκει να παραδώσει το "καλό" ΤΤ (καταθέσεις, περιουσιακά στοιχεία) σε άλλο τραπεζικό όμιλο, απαλλαγμένο από βαρίδια. Και βαρίδια είναι οι εργαζόμενοι. Ο μισθός, τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα είναι τα βαρίδια, είναι το "λειτουργικό κόστος" για τους τραπεζίτες.

Ούτε βήμα πίσω.

  • Να προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι που εργάζονταν στο ΤΤ την 18 ΓΕΝΑΡΗ, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας που είχαν.
  • Να προσληφθούν όλοι οι εργαζόμενοι που εργάζονταν στο ΤΤ την 18 ΓΕΝΑΡΗ, με τα μισθολογικά, τα εργασιακά και ασφαλιστικά που είχαν.
  • Δεν δεχόμαστε και άλλη μείωση του μισθού μας. Οι φόροι, τα χαράτσια, η εμπορευματοποίηση της Υγείας έχουν μειώσει αρκετά το εισόδημά μας. Ούτε πετρέλαιο για να ζεσταθούμε δεν μπορούμε να αγοράσουμε.
  • Δεν δεχόμαστε καμία απόλυση. Δεν πέφτουμε στην παγίδα της εθελούσιας εξόδου. Οι εθελούσιες είναι απολύσεις.

Να αποκρούσουμε τους εκβιασμούς και τα ψευτοδιλήμματα της συγκυβέρνησης.

Ολοι γνωρίζουν ότι οι τραπεζίτες απέσυραν τις προτάσεις τους γιατί ήθελαν την περιουσία του ΤΤ και απολυμένους τους μισούς εργαζόμενους. Η πρόταση της συγκυβέρνησης αποσκοπεί στη διάσπαση της ενότητας των εργαζομένων και είναι το πρώτο βήμα για να προχωρήσει ο σχεδιασμός συγκυβέρνησης - τρόικας - τραπεζιτών. Αποδοχή της πρότασης σημαίνει νέες απολύσεις, νέες μειώσεις μισθών.

Τώρα να μπει μπροστά ο κλάδος.

Γιατί τα προβλήματα των εργαζομένων στο ΤΤ αφορούν όλους τους εργαζόμενους στις τράπεζες. Αμεση σύγκληση του ΓΣ της ΟΤΟΕ, προετοιμασία του κλάδου για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, Γενικές Συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, καταδίκη αυτής της πολιτικής. Οι εργαζόμενοι δεν είναι κόστος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ