Τρίτη 22 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Αυταπάτες και ψέματα για κάθε χρήση

Παριστάνει τον ανήξερο για τα μέτρα που περιέχονται στην έκθεση του ΔΝΤ

Να σπείρει αυταπάτες και να αποπροσανατολίσει τα λαϊκά στρώματα για τους βάρβαρους σχεδιασμούς της συγκυβέρνησης, που σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ ετοιμάζεται να επιβάλει νέα σκληρά μέτρα, επιχείρησε χτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Η ελληνική κοινωνία και η οικονομία δεν αντέχει άλλα δημοσιονομικά μέτρα», δήλωσε χτες ο Ε. Βενιζέλος, αναφερόμενος στην τελευταία έκθεση του ΔΝΤ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης.

Μετά τις επικοινωνιακές κορόνες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε: «Δεν είναι δεσμευτικές οι εκθέσεις. Δεσμευτική είναι η συμφωνία που έχουμε. Είναι οι όροι της δανειακής σύμβασης, οι οποίοι στην πραγματικότητα συγκροτούν το λεγόμενο μνημόνιο. Από κει και πέρα όμως και αυτό κάθε δύο, τρεις μήνες επανεξετάζεται». Ακριβώς η δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο που έχουν υπογράψει οι εταίροι της συγκυβέρνησης με την ΕΕ και το ΔΝΤ περιλαμβάνουν μέχρι κεραίας το σύνολο των προαποφασισμένων αντιλαϊκών μέτρων που έχουν δρομολογηθεί για το επόμενο διάστημα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε επίσης πως οι μεγάλοι στόχοι της κυβέρνησης είναι «η ρευστότητα και η απασχόληση», οι οποίοι, όπως σημείωσε, για να «επιτευχθούν πρέπει να γίνει φιλικό το επενδυτικό κλίμα». Δηλαδή, να δοθούν νέα κίνητρα στους επιχειρηματικούς ομίλους και να εφαρμοστούν νέες διαρθρωτικές αλλαγές με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης.

Σ' αυτή την κατεύθυνση ο Ε. Βενιζέλος τόνισε ότι πρέπει «να ξεμπλοκαριστούν τα μεγάλα έργα», να αναπτυχθεί ο «βιομηχανικός κλάδος των ναυπηγείων», να δοθούν κεφάλαια μέσω του ΕΣΠΑ στους μεγαλοεπιχειρηματίες, ενώ ζήτησε «από τον επιχειρηματικό κόσμο να αναλάβει πρωτοβουλίες». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τάχτηκε υπέρ της λειτουργίας των καταστημάτων και τις Κυριακές μέσω «της επίτευξης συμφωνίας με τους παραγωγικούς φορείς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ