Τετάρτη 23 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στη γύρα για να μαζέψει «επενδύσεις»

Φτηνή και υποταγμένη εργατική δύναμη εγγυάται ο πρωθυπουργός στους εκπροσώπους των εγχώριων και ξένων επιχειρηματικών ομίλων

Τις επαφές του με εκπροσώπους εγχώριων και ξένων επιχειρηματικών ομίλων συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς ο πρωθυπουργός, επιδιώκοντας αφενός να παρουσιάσει τους καπιταλιστές ως σωτήρες του λαού και αφετέρου να αποσπάσει τη λαϊκή ανοχή και συναίνεση στα βάρβαρα μέτρα και τις «μεταρρυθμίσεις» που προωθούνται για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την ανάκαμψη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Α. Σαμαράς δέχτηκε χτες ομάδα επιχειρηματιών από τις ΗΠΑ και τον Καναδά που δραστηριοποιούνται στους τομείς της Ενέργειας, της αγοράς ακινήτων (realestate), των υποδομών, τους οποίους ενημέρωσε για τα μέτρα «ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας» που έχει λάβει η κυβέρνηση, προκειμένου να «προσελκύσει επενδύσεις», διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση εγγυάται την απρόσκοπτη κερδοφορία τους.

Παράλληλα, ξεκινά ο γύρος των περιοδειών του πρωθυπουργού σε διάφορες χώρες, με στόχο την «προσέλκυση ξένων επενδυτών». Χτες, ανακοινώθηκε η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Κατάρ, που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον περασμένο Νοέμβρη, θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 29 - 30 του Γενάρη, παρά το γεγονός ότι μόλις την περασμένη βδομάδα έγινε γνωστό ότι η εταιρεία «Qatari Diar», που εκπροσωπεί το Κατάρ, αποχώρησε από τη διαγωνιστική διαδικασία για την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού.

Ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις με τον εμίρη του Κατάρ και τον πρωθυπουργό της χώρας, ενώ θα τον συνοδεύουν οι υπουργοί Ανάπτυξης, Αμυνας, ο υφυπουργός Ενέργειας, καθώς και ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών.

Το βασικό «ατού» που προβάλλει η κυβέρνηση, είναι η φτηνή εργατική δύναμη και γι' αυτό επιταχύνει τους ρυθμούς υλοποίησης των μέτρων και των φιλομονοπωλιακών μεταρρυθμίσεων που έχουν δρομολογηθεί από κοινού με τους εκπροσώπους των δανειστών (τρόικα). Η κυβέρνηση εγγυάται ταυτόχρονα και ασφάλεια των επενδυτών - μονοπωλίων έναντι του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Στην κατεύθυνση αυτή, φροντίζει να δίνει απτά δείγματα γραφής της αποφασιστικότητάς της να πλήξει τους αγώνες των εργαζομένων που υπερασπίζονται τα εναπομείναντα δικαιώματά τους ενάντια στα μέτρα που εξαθλιώνουν τη ζωή τους. Στο στόχαστρο, στη φάση αυτή, βρίσκονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Μετρό και τα άλλα ΜΜΜ, για τους οποίους το Μέγαρο Μαξίμου αφήνει να αιωρείται η απειλή της επιστράτευσης, συκοφαντώντας ταυτόχρονα τον αγώνα τους και υποδαυλίζοντας τον «κοινωνικό αυτοματισμό», προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος.

Ηδη μια σειρά βουλευτές της ΝΔ έχουν βγει με άνωθεν εντολή στα τηλεπαράθυρα και κραυγάζουν υπέρ της επιστράτευσης. Μεταξύ αυτών, ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος δήλωσε χτες ότι «από τη στιγμή μάλιστα που μια απεργία κρίνεται στα δικαστήρια παράνομη και καταχρηστική αυτή δεν μπορεί να συνεχίζεται», συμπληρώνοντας με νόημα ότι «υπάρχουν νόμοι και οι νόμοι πρέπει να τηρούνται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ