Τετάρτη 28 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Εξοπλίζουν» την κάλπικη προπαγάνδα

Η κυβερνητική προπαγάνδα επιχειρεί πλέον - μετά τα... εγκαίνια και τα ψαλίδια - να δώσει βάρος στην προβολή της κάλπικης κοινωνικής ευαισθησίας της, αφού η κυβέρνηση κάνει υποτίθεται «στροφή» στην πολιτική της, δίνοντας... βάρος στην «κοινωνική της διάσταση»...

Χτες ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τους Γ. Παπαντωνίου και Γ. Δρυ, ενόψει της αυριανής συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής, που θα εξεταστεί η πορεία των δημοσιονομικών της χώρας. Πρόθεση των μηχανισμών της κυβερνητικής προπαγάνδας είναι να διαμορφωθεί ένα κλίμα που θέλει την κυβέρνηση να προσπαθεί να «βάλει τάξη» στις σπατάλες και να προχωρά σε περικοπές περιττών εξόδων, ώστε να μπορεί να χρηματοδοτήσει τομείς κοινωνικής πολιτικής... Στο ερώτημα πώς θα γίνει αυτό, κυβερνητικοί παράγοντες προσπαθούν να προλειάνουν το έδαφος για αποφάσεις που θα κινούνται στην κατεύθυνση μιας εικόνας «περικοπών» για εξοπλισμούς, αφού, όπως λένε αυτά είναι τα μόνα κονδύλια που αν περιοριστούν θα ενισχυθεί η κοινωνική διάσταση της κυβερνητικής πολιτικής.

Ας σημειωθεί, δε, ότι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο, μετά το τέλος της αυριανής συνεδρίασης της κυβερνητικής επιτροπής να προχωρήσει σε δηλώσεις - διάγγελμα ο ίδιος ο πρωθυπουργός, θέλοντας να τονίσει τη σχετική προπαγάνδα περί «κοινωνικής στροφής»... Ελεγαν, επίσης, ότι στις συναντήσεις του πρωθυπουργού τόσο με τους οικονομικούς υπουργούς, όσο και με τον Τ. Γιαννίτση που θα τον δει πριν την αυριανή συνεδρίαση, ζητά τις απόψεις τους για το θέμα των περικοπών κονδυλίων για τους εξοπλισμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ