Τετάρτη 28 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΕ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ και ανούσια φραστικά «ανοίγματα» στην κοινωνία θα επιχειρήσει η ηγεσία της ΝΔ να δώσει κάποιο «νόημα» στο συνέδριο και να στείλει κάποιο «μήνυμα» προς τα έξω, με δεδομένο ότι θα αναλωθεί κυρίως σε οργανωτικά ζητήματα (σελίδα 6)

ΜΕΓΑΛΟΣ αναβρασμός και ανησυχία έχει προκαλέσει στην πατραϊκή κοινωνία η επιχειρούμενη εγκατάσταση πολεμικής βιομηχανίας υψηλής τεχνολογίας με την επωνυμία «Αχαϊκή Βιομηχανία Υψηλής Τεχνολογίας» (ΑΒΥΤ ΑΕ) στις εγκαταστάσεις της παλιάς «PIRELLI», στη Λεύκα (σελίδα 12)

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και διοίκηση του ΟΓΑ «παίζουν» με την υπομονή και την ανέχεια δεκάδων χιλιάδων ασφαλισμένων, στους οποίους καθυστερεί απαράδεκτα η είσπραξη των συντάξεών τους (σελίδα 19)

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ και μικρές είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της χώρας, που αποτελούν και το 80% του συνόλου, ενώ μόλις το 7% είναι μεγάλες (σελίδα 22)

ΣΤΟ 1,4 τρισ. δρχ. έχει φτάσει μέχρι σήμερα το κόστος για τα υποχρεωτικά και αναγκαία έργα ενόψει του 2004, που θα πληρωθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τα 2,5 τρισ. δρχ. (σελίδα 26)

ΔΕΚΑ νεκροί και 60 τραυματίες κάθε χρόνο από τροχαία είναι πάρα πολύ για μια περιοχή σαν το Πέραμα, αλλά σχεδόν νομοτελειακό όταν ο μοναδικός δρόμος που συνδέει το δήμο με τον Πειραιά κατασκευάστηκε με γνώμονα όχι την ασφάλεια, αλλά την εξυπηρέτηση των εταιριών πετρελαίου (σελίδα 29)

ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ αποκλεισμούς σε βάρος της συνδικαλιστικής δραστηριότητάς τους από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Στ. Κουτσιουμπέλη, καταγγέλλουν τα εκλεγμένα στη διοίκηση της Ομοσπονδίας στελέχη της ΕΣΑΚ Υγειονομικών (σελίδες 30-31)

ΑΡΧΙΖΕΙ αύριο και ολοκληρώνεται την 1η του Απρίλη, στη Σπάρτη, το 6ο επιστημονικό σεμινάριο της «Διαρκούς Διάσκεψης των Ιστορικών Πόλεων της Μεσογείου», με θέμα: «Πόλη, δημοκρατία και πολιτική» (σελίδα 33)

ΑΘΩΟ κήρυξε χτες (κατά πλειοψηφία 4-3) το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας τον Αβραάμ Λεσπέρογλου, σχετικά με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του συνταξιούχου σήμερα αστυνομικού Γ. Ψαρουδάκη το 1982 στα Εξάρχεια (σελίδα 34)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ