Τετάρτη 28 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέες αντιπολεμικές κινητοποιήσεις

Συνεχίζονται οι αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις και αυτή τη βδομάδα σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ την Κυριακή πρώτη μέρα του Απρίλη δυο ΝΑΤΟικές βάσεις θα βρεθούν σε ανθρώπινο κλοιό.

- Η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη διοργανώνει τις επόμενες μέρες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στις συνοικίες της Αθήνας, ενώ στις 4 του Απρίλη, στις 6.00 το απόγευμα, διοργανώνει ημερίδα, στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ με θέμα: «Ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία - επιπτώσεις - εξελίξεις - ανάγκη δράσης του αντιπολεμικού κινήματος». Θα παρέμβουν, με ομιλίες, η ΠΕΔΥΕ, ο πυρηνικός φυσικός Νίκος Κατσαρός, ο πυρηνικός φυσικός Ανδρέας Θεοφίλου, ο παθολόγος - ογκολόγος Ρηγάτος Γεράσιμος, ο αντισυνταγματάρχης εν αποστρατεία Παπαναστάσιος Νικόλαος, ενώ παρεμβάσεις θα γίνουν, επίσης, και από κινήματα και φορείς της περιοχής της Αθήνας.

- Η Επιτροπή Ειρήνης Ηλιούπολης διοργανώνει εκδήλωση σήμερα Τέταρτη και ώρα 7.00 μ.μ στο Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο πυρηνικός φυσικός Νίκος Κατσαρός και ο αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Ν. Φωτιάδης.

- Συγκέντρωση διοργανώνει η αντιπολεμική επιτροπή της Πτολεμαΐδας - Κοζάνηςσήμερα, στην Πτολεμαΐδα. Στην επιτροπή συμμετέχουν τα δύο Εργατικά Κέντρα του νομού, η Επιτροπή Ειρήνης και ο Δήμος Πτολεμαΐδας.

- Μια σειρά από αντιπολεμικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες στο νομό Θεσπρωτίας, οι οποίες θα κορυφωθούν με αντιπολεμικό συλλαλητήριο, συναυλία και πορεία που θα γίνει αύριο Πέμπτη και ώρα 8.00 μ.μ. στην πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα.

Οι μαζικοί φορείς που συγκροτούν τη Συντονιστική Επιτροπή Αντιπολεμικού Κινήματος του νομού έχουν επίσης προγραμματίσει για σήμερα Τετάρτη εκδήλωση - συζήτηση στην Παραμυθιά με ομιλητή τον Κ. Κεντρωτή, επίκουρο καθηγητή Διεθνών Σχέσεων στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Εξάλλου την Παρασκευή στους Φιλιάτες θα γίνει εκδήλωση με ομιλητή τον Β. Τσίκαρη, αναπληρωτή καθηγητή χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Τέλος, πρέπει να αναφέρουμε ότι μέχρι αύριο Πέμπτη θα λειτουργεί έκθεση αντιπολεμικής φωτογραφίας στον πεζόδρομο Γρηγορίου Λαμπράκη στην Ηγουμενίτσα.

- Ο Δήμος Πρέβεζας, η Επιτροπή Ειρήνης, κοινωνικοί φορείς και εργατικά σωματεία της πόλης διοργανώνουν εκδήλωση αύριοΠέμπτη και ώρα 7.00 μ.μ. με θέμα: «Εξελίξεις στα Βαλκάνια δυο χρόνια μετά τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία». Η εκδήλωση θα «φιλοξενηθεί» στη «Θεαγένειο» αίθουσα και σ' αυτή θα μιλήσουν ο αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ Ν. Φωτιάδης και ο αναπληρωτής καθηγητής χημικής σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Β. Τσίκαρης.

- Η Συντονιστική Γραμματεία Αντιπολεμικού Κινήματος Β/Δ Ελλάδας, κοινωνικοί φορείς, δήμοι των Ιωαννίνων και η Επιτροπή Ειρήνης διοργανώνουν το Σάββατο 31 Μάρτη και ώρα 8.00 μ.μ. εκδήλωση σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Ξενία» Ιωαννίνων, με θέμα: «Νέα Δομή του ΝΑΤΟ και Μισθοφορικός Στρατός». Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Αν. Αντανασιώτης, ο Ν. Τζοβλάς και ο Γ. Κεντρωτής.

- Την Κυριακή 1 Απρίλη, θα πραγματοποιηθεί Παγκρήτια Μηχανοκίνητη Πορεία Ειρήνης στη βάση της Σούδας. Οι διαδηλωτές θα ξεκινήσουν από την πλατεία Αγοράς των Χανίων στις 12.00 το μεσημέρι. Οι φορείς των Χανίων, που συνδιοργανώνουν την κινητοποίηση, προσκαλούν σε συνέντευξη Τύπου σήμερα Τρίτη στις 5.00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

- Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ημαθίας, σε συνεργασία με μαζικούς φορείς του νομού, διοργανώνει την Κυριακή 1 Απρίλη στις 19.30 εκδήλωση - συζήτηση στη «Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών» στη Βέροια με θέμα: «Οι συνέπειες από τη χρήση όπλων απεμπλουτισμένου ουρανίου, αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στα Βαλκάνια». Θα μιλήσει ο καθηγητής Βιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Ζαχ. Σκούρας.

Περικυκλώνουν τον Αραξο

- Οι Επιτροπές Ειρήνης της Πελοποννήσου καλούν όλο το λαό να συμμετάσχει στην περικύκλωση της βάσης του Αραξου, που θα γίνει την Κυριακή 1 Απρίλη στις 12.30 μ.μ.

Επίσης η ζακυνθινή επιτροπή κατά του πολέμου και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου καλούν τους εργαζόμενους και όλους τους κατοίκους του νησιού να πάρουν μέρος στην περικύκλωση της βάσης του Αραξου. Η αναχώρηση των φιλειρηνιστών θα γίνει στις 8.00 π.μ. από το λιμάνι της Ζακύνθου. Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα: 22365 και 42389.

Τέλος με αφορμή τη συγκεκριμένη κινητοποίηση, αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις στα Βαλκάνια η Επιτροπή Ειρήνης Μεσσηνίας θα δώσει συνέντευξη Τύπου αύριο Πέμπτη και ώρα 11 π.μ. στα γραφεία της.

Οπως τονίζουν στις ανακοινώσεις τους, όλοι οι φορείς που συμμετέχουν στον αποκλεισμό της βάσης, η κινητοποίηση γίνεται με στόχο:

  • Να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια και τη χώρα μας.
  • Να κλείσει η βάση του Αραξου και να φύγουν τα πυρηνικά.
  • Την άμεση επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτικών και φοιτητών από τη Γιουγκοσλαβία.
  • Καμία συμμετοχή της χώρας μας στον ευρωστρατό ή άλλες δυνάμεις ταχείας επέμβασης.
  • Κανένας Ελληνας φαντάρος έξω από τα σύνορά μας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ