Παρασκευή 25 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ Ν/ΖΩΝΗΣ
Κινητοποίηση για την ανεργία και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης

Καμιά δέσμευση από το υπουργείο Εργασίας. Εντείνουν τις προετοιμασίες για την πανεργατική απεργία του Φλεβάρη

Δυναμική και μαχητική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν χτες οι οικοδόμοι και οι εργαζόμενοι της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης απαιτώντας άμεσα μέτρα για την προστασία των ανέργων, αλλά και διαδηλώνοντας ενάντια στην αύξηση κατά δύο χρόνια των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και των Σωματείων Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, εργαζόμενοι και άνεργοι συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια. Μαζί τους ήταν και οι εργαζόμενοι του Σωματείου Εργαζομένων Ελληνικής Χαλυβουργίας καθώς η Επιτροπή Ανέργων Μηχανικών Τεχνικών.

Με συνθήματα «Στα 55 σύνταξή», «Πάρτε μέτρα για την ανεργία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία» και «Επίδομα ανεργίας για κάθε άνεργο την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο», εργαζόμενοι και άνεργοι πραγματοποίησαν πορεία μέχρι το υπουργείο Εργασίας. Εκεί είχαν συνάντηση με τον υπουργό Ι. Βρούτση, ο οποίος για μια ακόμη φορά δε δεσμεύτηκε σε τίποτα και επισήμανε τη συνέχιση της ίδιας αντεργατικής πολιτικής, με τη συνέχιση των ιδιωτικοποιήσεων.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, η αντιπροσωπεία των συνδικάτων σημείωσε πως ο δρόμος του αγώνα είναι η μόνη απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική, που συντρίβει την εργατική τάξη και την οδηγεί στην ανεργία.

Ταυτόχρονα, επισημάνθηκε η ανάγκη εντατικής προετοιμασίας για την επερχόμενη πανεργατική απεργία μέσα στο Φλεβάρη για τις συλλογικές συμβάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ