Τετάρτη 28 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ
«Θέλουμε και μπορούμε»

Με το πνεύμα αυτό υποδέχονται σήμερα τους Γερμανούς οι Ελληνες διεθνείς που στοχεύουν στη νίκη

Τον υπέρ πάντων αγώνα στην προσπάθειά της να διατηρήσει τις ελπίδες της ζωντανές, για πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ του 2002, δίνει σήμερα στο ΟΑΚΑ, η Εθνική μας ομάδα των ανδρών, κόντρα στην αντίστοιχη της Γερμανίας, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του θεσμού (21.30, ΕΤ-1). Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Βασίλης Δανιήλ, πιστεύει (όπως και οι παίχτες του) ότι μπορούν να κατακτηθούν οι τρεις βαθμοί.

«Πρέπει να κυνηγήσουμε το αποτέλεσμα. Η πρόκριση είναι πρόκληση. Οι Γερμανοί δεν προσφέρουν θέαμα, αλλά παίρνουν τα αποτελέσματα που θέλουν. Είναι μια ομάδα που διεκδικεί το αποτέλεσμα ως το τέλος. Χρειάζεται να εκμεταλλευτούμε την ταχύτητά μας και την τεχνική μας και να μην τους αφήσουμε να μπαίνουν στην περιοχή μας, κάτι που το πληρώσαμε στον πρώτο μεταξύ μας αγώνα», τόνισε ο Δανιήλ και συνέχισε: «Η τωρινή εθνική Γερμανίας δεν εντυπωσιάζει, αλλά έχει ουσία και ρεαλισμό. Στο ενεργητικό της ως τώρα έχει μόνο νίκες και λόγω της "σφιχτής" της άμυνας έχει δεχτεί μόνο ένα γκολ. Αυτό σημαίνει ότι η άμυνά της είναι πολύ δυνατή, όμως θεωρώ πως μπορούμε να βρούμε τις λύσεις για να τη διασπάσουμε. Σε περίπτωση επιτυχίας στη συγκεκριμένη αναμέτρηση θα αποκτήσουμε πολλές πιθανότητες να προκριθούμε από έναν τόσο δύσκολο όμιλο, στον οποίο υπάρχουν ομάδες σαν την Αγγλία και τη Γερμανία». Ο Καβαλιώτης εκλέκτορας δε θέλησε ν' αποκαλύψει τις επιλογές του, μάλλον όμως θα ξεκινήσει με τους Ελευθερόπουλο, Γκούμα, Μπασινά, Κωστούλα, Γεωργάτο, Πατσατζόγλου, Κωνσταντινίδη, Καραγκούνη, Γεωργιάδη, Λυμπερόπουλο, Χαριστέα.

Από την πλευρά του ο Ρούντι Φέλερ, υποστήριξε πως στόχος τους είναι η νίκη, αλλά θα είναι ευχαριστημένοι και με την ισοπαλία: «Η Ελλάδα θέλει να προκριθεί, δεν έχει νίκη και θα τα δώσει όλα για να μας νικήσει. Γι' αυτό και θα είμαστε ικανοποιημένοι ακόμα και με την ισοπαλία. Ομως, έχουμε κάνει καλή προετοιμασία για τον αγώνα και στοχεύουμε στη νίκη κόντρα στην Ελλάδα, την οποία υπολογίζουμε πολύ». Ο σωματώδης σέντερ φορ της Μπάγερν, Κάρστεν Γιάνκερ, εκ μέρους των συμπαιχτών του, είπε: «Είναι ένα παιχνίδι χωρίς παγίδες, αλλά σίγουρα ενδιαφέρον, αφού οι Ελληνες θα τα δώσουν όλα για τη νίκη. Στο πρώτο ματς δυσκολεύτηκα πολύ με την άμυνα. Δεν πήρα τίποτα σαν "δώρο" από τους Ελληνες. Για όλα έπρεπε να πολεμήσω». Η πιθανή ενδεκάδα των «πάντσερ» για τη σημερινή αναμέτρηση είναι οι Καν, Βερνς, Νοβότνι, Γέρεμις, Ρέμερ, Τσίγκε, Μπάλακ, Μπόντε, Ντάισλερ, Γιάνκερ, Νόιβιλ.

  • Στο έτερο παιχνίδι του ομίλου μας (9ος), η Αλβανία υποδέχεται την Αγγλία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ