Τετάρτη 28 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΠΙΔΕΣ: ΕΛΛΑΔΑ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ 2-0
Νίκη ... μισή πρόκριση

Σπουδαία νίκη πέτυχε η Εθνική μας ομάδα των Ελπίδων απέναντι στη Γερμανία με 2-0, «σκαρφαλώνοντας» στην πρώτη θέση του ομίλου. Οι παίκτες του Ανδρέα Μιχαλόπουλου έφτασαν στη μεγάλη νίκη, που μπορεί να χαρακτηριστεί και μισή πρόκριση, καθώς ακόμα και σε περίπτωση ισοβαθμίας με τα «πάντσερ», η Εθνική υπερτερεί.

Οι διεθνείς μας προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν και στον αγωνιστικό χώρο υπήρξε σχετική ισορροπία. Μέχρι το 27` όταν ο Κυριαζής ευστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι, οι «γαλανόλευκοι» απέκτησαν άλλο ...αέρα, που όμως δε μετατρεπόταν σ' ένα ακόμα γκολ - σιγούρεμα της νίκης. Οι παίχτες μας κλοτσούσαν τις ευκαιρίες, αλλά ευτυχώς όταν οι φιλοξενούμενοι απειλούσαν ο Κοτσόλης κρατούσε το μηδέν. Ετσι, στο 88` ο Αμανατίδης με έξοχη ατομική ενέργεια, αφού πέρασε και τον τερματοφύλακα, έγραψε το 2-0.

Περιχαρής ο Μιχαλόπουλος ανέφερε: «Παίξαμε μ' ένα μεγάλο αντίπαλο και πήραμε μια σημαντική νίκη. Ευελπιστώ ότι θα τερματίσουμε πρώτοι. Το κλειδί της επιτυχίας ήταν το πάθος και η όρεξη για διάκριση». Η βαθμολογία: Ελλάδα 9, Αγγλία 8, Γερμανία 7, Φιλανδία 4, Αλβανία 0.

ΕΛΛΑΔΑ: Κοτσόλης, Σεϊταρίδης, Λουμπούτης, Κυριάκος, Κυριαζής (80` Μπερνεάνου), Νάστος, Πέτρου, Αμανατίδης, Γήττας (64` Κατσουράνης ), Παπαδόπουλος (65` Ιορδανίδης), Βακουφτσής.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Χίντεμπλαντ, Μπέντιν (24` Φρίντριχ, 73` Γιλμάζ), Μέζελντερ, Ραν, Μίλερ, Γκελ, Ερνστ, Πιέροφκα, Σίντζιλοντ, Φράιερ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ