Τρίτη 29 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Δεν αποκλείει γενικευμένο πόλεμο

«Κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα ενός γενικευμένου πολέμου και κανείς δεν μπορεί να πει πως δεν είμαστε προετοιμασμένοι για ένα τέτοιο ενδεχόμενο» δήλωσε το Σάββατο 26 Γενάρη ο στρατηγός Βαλέρι Γκεράσιμοφ, επικεφαλής του ρωσικού Γενικού Επιτελείου. Οι δηλώσεις έγιναν κατά την ετήσια γενική συνέλευση των Ακαδημιών Στρατιωτικών Σπουδών του Ρωσικού Γενικού Επιτελείου, ενώ ο Ρώσος επιτελάρχης συμπλήρωσε τη συνεχιζόμενη και σταδιακή προσέγγιση διάφορων εμπόλεμων εστιών στα σύνορα της Ρωσίας. Κι όπως είπε σήμερα η μεγαλύτερη απειλή για τη χώρα είναι τα «σημεία αστάθειας» που εμφανίζονται κατά μήκος των συνόρων της.

Στη διάρκεια ομιλίας του για θέματα στρατιωτικής εκπαίδευσης και συνεργασίας των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων με ιδιωτικές εταιρείες για θέματα επιμελητείας, σημείωσε πως μια τέτοια σύνδεση «έχει νόημα μόνο εν καιρώ ειρήνης» και σε κάθε περίπτωση οι ρωσικές Ενοπλες Δυνάμεις πρέπει να προετοιμάζονται και για άλλες συνθήκες.

Να σημειωθεί πως εδώ και καιρό η Μόσχα εκφράζει την ανησυχία της για τη Νατοϊκή προσέγγιση στα ρωσικά σύνορα, είτε με τη μέθοδο της ενσωμάτωσης νέων χωρών στο ΝΑΤΟ, είτε με την εγκατάσταση της λεγόμενης αντιπυραυλικής «ασπίδας», ενώ προειδοποιεί πως μια επίθεση σε Συρία και Ιράν μπορεί να οδηγήσει σε ευρύτερη αιματοχυσία.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ