Πέμπτη 29 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
Βιβλίο
ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

- Ο οίκος «Αδάμ», με μια εξαίρετη (όπως όλες οι εκδόσεις του) πολυτελή έκδοση, τιμά έναν από τους κορυφαίους ζωγράφους - θεμελιωτές του μοντερνισμού της ελληνικής εικαστικής δημιουργίας. Πρόκειται για τη μακρόχρονη μελέτη - μονογραφία του καθηγητή της Ιστορίας της Τέχνης στο ΑΠΘ Αντώνη Κωτίδη με τίτλο «Κωνσταντίνος Μαλέας(1879-1928)», η οποία περιλαμβάνει το σύνολο σχεδόν του έργου του Μαλέα. Επιμέλεια Κωνσταντίνου Αδάμ.

- Ο «Καστανιώτης» κυκλοφόρησε: Τη μελέτη της καθηγήτριας Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Χριστίνας Ντούνια «Κ. Γ. Καρυωτάκης (Η αντοχή μιας αδέσποτης τέχνης)». Το τελευταίο, απολαυστικό, γελαστικό μυθιστόρημα του Μήτσου Κασόλα «Τρεις αρραβώνες, πέντε γάμοι, ένα τρένο». Το μυθιστόρημα του Γιάννη Ηλ. Εμίρη «Κάψε την άλλη!». Το μυθιστόρημα του Σπύρου Γ. Καρυδάκη «Η νύχτα των ονομάτων». Το μυθιστόρημα του Σικελού Αντρέα Καμιλέρι «Η ροή των πραγμάτων» (μετάφραση Χρίστος Ρομποτής).

- Το Πολιτιστικό Τεχνολογικό Ιδρυμα ΕΤΒΑ κυκλοφόρησε, πλούσια εικονογραφημένα, τα πρακτικά της ημερίδας, που οργάνωσε στις 8/2/1997 στη Γεννάδιο Βιβλιοθήκη, με θέμα «Τεχνογνωσία στη Λατινοκρατούμενη Ελλάδα»

- Η «Αγρα» κυκλοφόρησε το βιβλίο του θεατρικού συγγραφέα, πεζογράφου και ποιητή Δημήτρη Δημητριάδη «Λήθη και άλλοι τέσσερις μονόλογοι».

- Ο «Κέδρος» κυκλοφόρησε: Το τελευταίο μυθιστόρημα του δημοσιογράφου, πεζογράφου και σεναριογράφου Γιώργου Σκαμπαρδώνη «Γερνάω επιτυχώς». Το νέο, ενδιαφέρον και πολύμορφο βιβλίο, του γνωστού ποιητή Γιώργου Γκιμοσούλη «Μαύρος χρυσός» (ποιήματα, μικρά πεζά, μικρές επιγραφές, φράσεις - σημειώσεις σε χαρτάκια και χρωματιστές ζωγραφιές του σε τσιγαρόκουτα). Στη σειρά «Ανθρώπινα Συστήματα», τη μελέτη των Μόνικα Μακ Γκόλντρικ - Ράντι Γκέρσον «Το γενεόγραμμα - Εργαλείο αξιολόγησης για την οικογένεια» (μετάφραση Αγγελος Νίκας - Καίτη Νικολάου). Το ποιητικό βιβλίο του Σάκη Σερέφα «Τρεις γάτες δρόμος». Τα βιβλία για παιδιά: Το έξοχο σκηνικό παραμύθι της Ξένιας Καλογεροπούλου «Το Σκλαβί», το οποίο παρουσιάζει σε μια εξαιρετική παράσταση η «Μικρή Πόρτα» (εικονογράφηση Τάσος Μισούρας). Το κοινωνικό μυθιστόρημα της Ιουλίας Ζαννάκη - Λιάλιου «Μια περιπέτεια που δεν τελείωσε» για παιδιά πάνω από 12 ετών (έπαινος της «Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς»). Το καλαίσθητα εικονογραφημένο με μνημεία και ζωγραφιές βιβλίο της Γιολάντας Χατζή «Αθήνα - οδηγός για τα παιδιά». Τα ιστορικά βιβλία για παιδιά της Αννας Γκέρτσου - Σαρρή «Πίνδαρος» και «Σαπφώ». Το παραμύθι της Κίρα Σίνου «Ο σκύλος του μετρό».

- Τα «Νέα Σύνορα» του Δημήτρη Βαλασκαντζή (ο οποίος βρίσκεται χρόνια στα δικαστήρια, διεκδικώντας την πατρότητα της επωνυμίας «Νέα Σύνορα», την οποία χρησιμοποιούν και οι εκδόσεις «Α. Λιβάνη») κυκλοφόρησαν το δεύτερο τόμο του βιβλίου του Δημήτρη Βαλασκαντζή γι' αυτήν την περιπέτειά του, με τίτλο «Εγώ, τα Νέα Σύνορα».

- Οι εκδόσεις «Bell» κυκλοφόρησαν το μυθιστόρημα του Κινέζου, Αμερικανού υπηκόου Χα Τζιν «Περιμένοντας» (Εθνικό Βραβείο Μυθιστορήματος ΗΠΑ 1999 και Βραβείο «Πεν - Φώκνερ 2000», μετάφραση Βικτωρία Τράπαλη).

- «Με το βλέμμα της νιότης μου», τιτλοφορούνται τα ποιήματα του Γιάννη Ζιώτη. Το εξώφυλλο είναι του ζωγράφου Πάνου Φειδάκη. (Γ. Ζιώτης, Γ. Εμπειρίκου 61, 84500 Ανδρος, 0282-23562), το οποίο διατίθεται από τις εκδόσεις «Καστανιώτη».

- Τα «Νέα Σύνορα» - Α. Α. Λιβάνη κυκλοφόρησαν το ιστορικό βιβλίο του Ελληνα γαλλόφωνου Δημήτρη Τ. Αναλι «Κύπρος - Επιχείρηση "Αττίλας"» (μετάφραση Νίκος Γκόλιας - Δ. Τ. Αναλις): Το μυθιστόρημα του Βραζιλιάνου Πάουλο Κοέλο «Το ημερολόγιο ενός μάγου» (μετάφραση Ντίνα Σιδέρη). Το μυθιστόρημα της Κριστίνα Γκαρσία «Ονειρεύτηκα την Κούβα» (μετάφραση Γιάννης Κασιανάρας. Το μυθιστόρημα της Αφροδίτης Κουτσουδάκη «Στο τέλος όλα γυρνάνε στη θάλασσα». Το πολιτιστικού - εικαστικού περιεχομένου βιβλίο της Ευριδίκης Τρίσου - Μιλσάνη «Το πορτρέτο της Χέντι Ντίνερ». Το βιβλίο εγχειρίδιο για συγγραφείς του δημοσιογράφου Γιώργου Λεονάρδου «Η δομή του μυθιστορήματος» (πρόκειται για «οδηγό» για τη συγγραφή μυθιστορήματος).

- Νίκος Θεοδώρου «Ζητείται Αν-θρωπος» (Αθήνα 2000).

- Βύρων Γ. Κατσάρος «Ενστικτα - Τεχνάσματα - Λογική (Μια ρεαλιστική θεώρηση της ανθρώπινης κατάστασης)» (β` έκδοση αυξημένη, Β. Γ. Κατσάρος, Αχιλλέως 7, 15231 Χαλάνδρι).

- Από την «Εμπειρία - Εκδοτική» (Σόλωνος 94, τηλ. 3619.500) κυκλοφόρησε το σπονδυλωτό μυθιστόρημα της Βίκυς Ζαγκαβιέρου «Οκτώ στάσεις».

- Ο «Ιάμβλυχος» κυκλοφόρησε το (πλούσια εικονογραφημένο) βιβλίο του Βονγκ Κίου Κιτ «Το πλήρες εγχειρίδιο του Τάι Τσι Τσουάν (Ενας κατανοητός οδηγός για τις αρχές και την εξάσκησή του)» (μετάφραση Αλέκος Βασιλείου. Το Τάι Τσι Τσουάν είναι μια πολεμική τέχνη).

- Γιώργος Κουτσούλης «Το υγρό αντιβούισμα του νου» (ποίηση, Γ. Κουτσούλης, Διαλεκτό Χρυσούπολης ΤΚ 64200).

- «Θέματα Λογοτεχνίας» (τετράμηνο περιοδικό λογοτεχνίας, θεωρίας και κριτικής της λογοτεχνίας. Τεύχος Β, Εκδόσεις «Γκοβόστη»).

- «Φηγός» (περιοδικό για τα γράμματα και τις τέχνες. Τεύχος 8, έκδοση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων).

- Από τις εκδόσεις «Πληρότητα» «Nova Forma» (Εθνικής Αντίστασης 21 τηλ. 2512.988 και Καρκαβίτσα 5 Ψυχικό, τηλ. 6727.289) κυκλοφόρησαν: Η έρευνα για την αγορά του Ακη Αγγελάκη «Τι έχει αλλάξει στις πωλήσεις». Το βιβλίο του Ρόμπερτ Ηλία Νατζέμιν «Οραμα ζωής».

- Ο «Αποσπερίτης» (Ερεσσού 9, Αθήνα 3604.161) κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα της Κάρα Ντάκλεϊ «Γκόα - Το αίμα της θεάς».

- Στέλιος Τσιάκας «Με μάτι πουλιού» (ποιητικό, Θεσσαλονίκη 2000).

- Ο «Μπουκουμάνης» κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Ματζνέφ «Το πάθος Φραντσέσκα» (μετάφραση Ντίνα Σιδέρη).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ