Σάββατο 2 Φλεβάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ
Καταδικάζουν την παρουσία χρυσαυγιτών στην πόλη τους

«Ομόφωνα και κατηγορηματικά» καταδικάζουν την ίδρυση παραρτήματος της Χρυσής Αυγής στη Νυρεμβέργη η Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης, οι Εθνικοτοπικοί Σύλλογοι και όλος ο ελληνισμός της περιοχής, χαρακτηρίζοντας «ύποπτη και προσβλητική» την επιλογή της πόλης τους για τη σύσταση φορέα της ναζιστικής οργάνωσης.

Σε ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Νυρεμβέργης, και ξεχωριστά οι πρόεδροι των Συλλόγων Ηπειρωτών, Θεσσαλών, Θρακιωτών, Κρητικών, Μακεδόνων, Πελοποννησίων και Στερεοελλαδιτών, Ποντίων, και Τρικαλινών Νυρεμβέργης, όπως και ο πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλος» μεταξύ άλλων αναφέρουν:

«Οι ρατσιστικές ρητορικές, τα μισαλλόδοξα μηνύματα και οι πρεσβευτές του διχασμού και του φόβου δεν έχουν καμία θέση στην ελληνική μας κοινότητα. Οσοι αποβλέπουν στην αναγέννηση του νεοναζισμού στην πόλη της Νυρεμβέργης χρήζουν άμεσης ψυχιατρικής βοήθειας, αποτελούν ξένο σώμα και θα βρεθούν αντιμέτωποι με όλο τον ελληνισμό της περιοχής».

Παρακάτω: «Είμαστε σε εγρήγορση και ετοιμότητα πάταξης κάθε ενέργειας ενάντια στη δημοκρατία και στα πανανθρώπινα δικαιώματα των λαών, που με τόσους αγώνες κατακτήθηκαν». Επίσης: «Διαψεύδουμε δε, την είδηση για ίδρυση παραρτήματος της Χρυσής Αυγής στο κτίριο που στεγάζει την ελληνική κοινότητα και τους υπόλοιπους ελληνικούς φορείς. Η προσπάθεια του παραπάνω κόμματος να συνδεθεί σημειολογικά με την πόλη της Νυρεμβέργης, είναι βλάσφημη και καταδικασμένη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ