Σάββατο 2 Φλεβάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ»
Απελάσεις και συλλήψεις μεταναστών

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η αντιμεταναστευτική επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» στο κέντρο της Αθήνας. Συνολικά, 6.972 μετανάστες έχουν διωχτεί από τη χώρα μας από τον περασμένο Αύγουστο.

Την περασμένη Πέμπτη, 926 αλλοδαποί προσήχθησαν σε υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Μέχρι στιγμής, από την έναρξη της επιχείρησης, έχουν προσαχθεί 75.859 μετανάστες και έχουν συλληφθεί 4.422. Διενεργήθηκαν 523 έρευνες σε σπίτια, ενώ ελέγχθηκαν 207 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά και παροχής υπηρεσιών.

Εξάλλου, τον περασμένο Γενάρη 454 μετανάστες απελάθηκαν με μέριμνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, οι οποίες εκτελέστηκαν από το τμήμα απελάσεων. Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό το Πακιστάν (116 άτομα), την Αλβανία (58 άτομα), την Κίνα (57 άτομα), το Ιράκ (46 άτομα) και την Αλγερία (41 άτομα).

Στο μεταξύ, στη σύλληψη 10 μεταναστών (τέσσερις άνδρες, δύο γυναίκες, τέσσερα παιδιά) «στερούμενων ταξιδιωτικών εγγράφων», προχώρησαν λιμενικοί και αστυνομικοί στη Μυτιλήνη Λέσβου. Το σπίτι τέθηκε «σε διακριτική παρακολούθηση» οπότε αργότερα συνελήφθησαν και τρεις αλλοδαποί που πήγαν να φωτογραφίσουν τους μετανάστες για την έκδοση - προμήθεια αυτών με πλαστά έγγραφα. Αλλοι εννιά μετανάστες δίχως «χαρτιά» εντοπίστηκαν από λιμενικούς στο Αγαθονήσι. Κατά δήλωσή τους είχαν ξεκινήσει από τις απέναντι τουρκικές ακτές με μηχανοκίνητη λέμβο, την οποία οδηγούσε αλλοδαπός που αφού τους αποβίβασε εξαφανίστηκε.

Τέλος, σε άλλη μία κατασταλτική επιχείρηση εναντίον των Ρομά της Κορίνθου προχώρησε χτες η Αστυνομία, στοχοποιώντας τους ως υπεύθυνους για την εγκληματικότητα στην περιοχή. Οι αστυνομικοί, από το πρωί έως νωρίς το μεσημέρι, προχώρησαν σε ελέγχους σε συνολικά 108 άτομα και 71 οχήματα. Από αυτούς προσήχθησαν 60, ενώ συνελήφθησαν 20 άτομα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ