Σάββατο 2 Φλεβάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πέθανε η Βίλμα Κύρου

Στο Β' Νεκροταφείο τάφηκε χτες η 88χρονη ηθοποιός Βίλμα Κύρου, η οποία πέθανε πριν δύο μέρες στο σπίτι της. Γεννημένη στις Σέρρες, η Β. Κύρου σπούδασε στη σχολή της Μαρίκας Κοτοπούλη, με το θίασο της οποίας, στο θέατρο «Ρεξ», πρωτοεμφανίστηκε το 1943, με το έργο του Γρηγορίου Ξενόπουλου «Ποπολάρος». Στο θίασο Κοτοπούλη παρέμεινε μέχρι το 1948, παίζοντας στο πλάι πρωταγωνιστών, όπως οι Δημήτρης Χορν, Βασίλης Λογοθετίδης, κ.ά.

Στη συνέχεια και μέχρι το 1955 εργάστηκε στο Εθνικό Θέατρο, σε αρκετές παραστάσεις του οποίου ξανάπαιξε στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Στις δεκαετίες του 1950 και 1960 συγκρότησε δικούς της θιάσους, δίνοντας παραστάσεις στην Αθήνα, στην περιφέρεια και το εξωτερικό. Μεγάλη επιτυχία της ήταν η παράσταση του έργου «Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται» (1962-'63). Συνεργάστηκε και με άλλους θιάσους. Μεταξύ των τελευταίων έργων που έπαιξε ήταν ο «Πατέρας» του Στρίντμπεργκ, με το «Σύγχρονο Θέατρο», στην «Αλκυονίδα».

Στο ενεργητικό της είχε και ταινίες («Τζιπ, περίπτερο κι αγάπη», «Οικογένεια Χωραφά», «Αγωνία», «Ομορφες μέρες», «Το όνειρο της Κυριακής») και τηλεοπτικές σειρές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ