Σάββατο 2 Φλεβάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - «ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ»
Επί τάπητος οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Τα σχέδια νυν και μελλοντικών ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων σε Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική και τις τρέχουσες εξελίξεις σε Συρία, Ιράν και Μάλι, εξετάζουν μεταξύ άλλων από χτες το πρωί υπουργοί Εξωτερικών, Αμυνας και λοιποί ανώτεροι αξιωματούχοι από δεκάδες χώρες συμμετέχοντας στη λεγόμενη 49η «Διάσκεψη Ασφαλείας» του Μονάχου που ολοκληρώνεται αύριο.

Μεταξύ των πιο επιφανών προσκεκλημένων είναι ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν (που βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής στη Γερμανία συναντώντας πρώτα από όλους την Καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ), ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλέχι, οι υπουργοί Αμυνας Ζαν Ιβ Λε Ντριάν και Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς της Γαλλίας, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, και ο επικεφαλής της αντικαθεστωτικής Συριακής Εθνικής Συμμαχίας Μουάζ αλ Κατίμπ. Δεκάδες θα είναι επίσης οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι και από ασιατικές χώρες, με πρώτη την Κίνα, και κυρίως από χώρες της υποσαχάρειας Αφρικής.

Το παρών στη 49η Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου και στα διεθνή ιμπεριαλιστικά κέντρα αναμένεται να δώσει και ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ