Σάββατο 2 Φλεβάρη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
MAΛΙ
Διαβουλεύσεις για «αποστολή του ΟΗΕ»

ΜΠΑΜΑΚΟ - ΠΑΡΙΣΙ.--

Τα σχέδια για την ανάπτυξη 3.000 έως 5.000 κυανόκρανων στο Μάλι μελετούν πλέον εντατικά διπλωματικοί αξιωματούχοι στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά από πρόταση της Γαλλίας, η οποία ολοκλήρωσε στη δυτικοαφρικανική χώρα την πρώτη φάση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης που πραγματοποιεί από τις 11/1/13 εκτοπίζοντας τους εξτρεμιστές ισλαμιστές από όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα του βορρά.

Δυτικές διπλωματικές πηγές σημείωσαν πως ξεκίνησαν στην έδρα του ΟΗΕ οι προκαταρκτικές συζητήσεις για τη συγκρότηση μίας τακτικής δύναμης κυανοκράνων στο Μάλι.

Στο Μάλι πάντως αναμένεται να φθάσει σήμερα νωρίς το πρωί και ο Γάλλος «σοσιαλιστής» πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, συνοδευόμενος από τους υπουργούς Αμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς και Ανάπτυξης Πασκάλ Κανφέν.

Τέλος, χτες και η Διεθνής Αμνηστεία ανακοίνωσε πως έχει στα χέρια της ντοκουμέντα και τεκμηριωμένα στοιχεία για τις μαζικές δολοφονίες αμάχων από το στρατό στο Μάλι (και ιδιαίτερα στην πόλη Σεβαρέ) από την έναρξη της γαλλικής ιμπεριαλιστικής επέμβασης. Επέμβαση βέβαια που δεν έγινε για να «σωθεί» ο Μαλινέζικος λαός από τους ισλαμιστές αλλά για τον έλεγχο του τεράστιου φυσικού πλούτου της χώρας του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ