Τρίτη 5 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Πολιτικο-στρατιωτική συνεργασία

ΜΟΣΧΑ. --

Σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα «Βέντομοστι», το υπουργείο Αμυνας της Βραζιλίας ενδιαφέρεται για αγορά από τη Ρωσία 3 μονάδων αντιαεροπορικών συστημάτων Pantsir-S1 (από 12 έως 18 βάσεις εκτοξευτήρων) και 2 μονάδων φορητών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας τύπου Igla. Οι διαπραγματεύσεις για την προμήθεια των αντιαεροπορικών συστημάτων θα γίνουν το τέλος του Φεβρουαρίου του 2013, όταν τη Βραζιλία θα επισκεφτεί ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Εκτιμάται, πως το συνολικό ποσό της αγοράς των συστημάτων αεράμυνας θα φτάσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Σύμφωνα με το βραζιλιάνικο ειδησεογραφικό πρακτορείο Exame, η συμφωνία μεταξύ της Ρωσίας και της Βραζιλίας μπορεί να περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός εργοστασίου στη Βραζιλία, και την παράδοση ρωσικής τεχνογνωσίας.

Να σημειωθεί πως η Ρωσία και η Βραζιλία συνεργάζονται στο στρατιωτικό - τεχνικό τομέα από το 2008. Η συμφωνία έχει και πολιτικές διαστάσεις, όχι μόνον γιατί η Ρωσία, μετά τη Βενεζουέλα, αποκτά έναν ακόμη σημαντικό αγοραστή όπλων στη Λατινική Αμερική, αλλά και γιατί οι δύο χώρες (Βραζιλία, Ρωσία) αναπτύσσουν σχέσεις και στα πλαίσια της άτυπης συνεργασίας της ομάδας των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική).


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ