Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το ΚΘΒΕ για τη Μονή Λαζαριστών

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, με ανακοίνωσή του, επισημαίνει την κατεπείγουσα ανάγκη να γίνει σύσκεψη των εταίρων της Μονής Λαζαριστών για να επαναπροσδιοριστούν οι όροι συμμετοχής τους.

Το ρεπερτόριο του ΚΘΒΕ για τη Μονή Λαζαριστών είναι έτοιμο και αφορά στα εξής έργα: «Ο Χριστός πάσχων»: μεσαιωνικό λειτουργικό δράμα. «Mistero Buffo» του Βλ. Μαγιακόφσκι, μια συνεργασία που αφορά στη Συλλογή Κωστάκη και στη Ρωσική Πρωτοπορία. Παραστάσεις της δράσης «Κοινωνικό θεατροπωλείο», για τη στήριξη ιδρυμάτων που φιλοξενούν παιδιά. Χώρος δράσης: Παραχώρηση του μικρού θεάτρου της Μονής Λαζαριστών για να δοθεί βήμα στις νεανικές ομάδες της πόλης.

«Το ΚΘΒΕ ουδέποτε εγκατέλειψε τη Μονή Λαζαριστών. Με την αναστολή του καλλιτεχνικού του έργου απαίτησε το αυτονόητο που ζητά σύσσωμη η ελληνική κοινωνία: διαύγεια, διαφάνεια και συγκροτημένη πολιτική στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Καλούμε τους αρμόδιους να ανταποκριθούν άμεσα στο αίτημα του Κρατικού Θεάτρου για την ανάπτυξη της Μονής Λαζαριστών, των δυτικών συνοικιών και για την προστασία θέσεων εργασίας ηθοποιών και τεχνικών του θεάτρου μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ