Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ
Ρυθμίσεις με γνώμονα την κερδοφορία

Ρυθμίσεις για την πιο αποτελεσματική ικανοποίηση των αναγκών των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στην αγορά του πετρελαίου περιέχει νομοσχέδιο της κυβέρνησης που ενσωματώνει ευρωενωσιακή οδηγία για τη διατήρηση ενός ελάχιστου ύψους αποθεμάτων αργού πετρελαίου στις χώρες της ΕΕ.

Καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής ο εισηγητής του ΚΚΕ, Ν. Καραθανασόπουλος, υπογράμμισε ότι αυτό έρχεται μέσα σε ένα περιβάλλον το οποίο χαρακτηρίζεται από όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων στην ευρύτερη περιοχή για τον έλεγχο των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, αντιθέσεις που προκαλούν κινδύνους νέων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και συγκρούσεων στην περιοχή μας.

Με αυτό το νομοσχέδιο, είπε ο βουλευτής, ικανοποιείται το σύνολο των αξιώσεων των πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εμπορίας, της εισαγωγής και της διύλισης των πετρελαϊκών προϊόντων και γίνεται μια γενναία κρατική και ευρωενωσιακή ρύθμιση προς όφελος των εταιρειών του χώρου.

Η συνδιαλλαγή, τόνισε, που μπορεί να γίνει για την τήρηση των αποθεμάτων ανάμεσα στους οικονομικούς φορείς θα οδηγήσει τα αποθέματα να αποτελούν προϊόν κερδοφορίας ανάμεσα στις επιχειρήσεις.

Οπως ανέφερε ο Ν. Καραθανασόπουλος, στον Κεντρικό Φορέα Διαχείρισης Αποθεμάτων θα μπορούν να μετέχουν και οι ιδιωτικές εταιρείες του κλάδου που θα διαχειρίζονται τα αποθέματα για να αποκομίζουν κέρδος, ενώ υπάρχει και πρόβλεψη για δυνατότητα μεταφοράς έως και του 30% των αποθεμάτων τους σε άλλες χώρες της ΕΕ.

  • Στο μεταξύ, η κυβέρνηση απέσυρε προσωρινά, για να την φέρει σε επόμενο νομοσχέδιο, τροπολογία σύμφωνα με την οποία οι υπό αποκρατικοποίηση δημόσιες επιχειρήσεις ήταν υποχρεωμένες να κοινοποιούν στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου και στους υποψήφιους «επενδυτές» ακόμα και απόρρητα στοιχεία που αφορούν στις δραστηριότητές τους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ