Τρίτη 12 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΑΣΥ

Την απόσυρση της τροπολογίας που προωθεί μέσω σχετικού νομοσχεδίου το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και η οποία καταργεί, στην ουσία, τους αντιπροσωπευτικούς όρους λειτουργίας των συνδικαλιστικών ενώσεων των αστυνομικών, ζητά το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων. Παράλληλα, καταγγέλλει την επιδίωξη της συγκυβέρνησης να επιβάλει συνδικαλιστικό σιωπητήριο στους αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα, με σχετική του απόφαση απαιτεί «την απόσυρση της αρνητικής τροπολογίας που προωθεί το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, επαναφέροντας το προηγούμενο νομικό καθεστώς για τη λειτουργία των σωματείων ήτοι σωματεία ανά νομό και καταργώντας την απλή αναλογική, αποκλείοντας από τα όργανα τη μειοψηφία και κάθε αντίθετη άποψη». Ζητά δε να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών.

Σε σχετική συνεδρίαση του ΔΣ και του ΓΣ της ΠΟΑΣΥ που έγινε την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή, παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν προσκεκλημένοι εκπρόσωποι κομμάτων και συνδικαλιστικών φορέων.

Ο Δημήτρης Αγκαβανάκης, εκ μέρους του ΚΚΕ, αφού αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα ήδη οξυμένα προβλήματα του χώρου, αλλά και στα επερχόμενα, ανέδειξε τη συσχέτισή τους με τα γενικότερα λαϊκά προβλήματα, τη βαθύτερη πολιτική αιτία τους που είναι το ίδιο το απάνθρωπο καπιταλιστικό σύστημα. Ανέδειξε τους αίτιους και συναίτιους που ως κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ενωση, ΔΝΤ, γίνονται δήμιοι του λαού, στην προσπάθειά τους να διασώσουν το ίδιο το σύστημα, που πάντα, αλλά με ιδιαίτερη αγριότητα σήμερα, σε συνθήκες οξύτατης οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, γεννά, αναπαράγει και οξύνει αυτά τα προβλήματα των εργαζομένων. Επισήμανε ότι η Αστυνομία είναι ένας από τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του αστικού κράτους για το χτύπημα του λαϊκού κινήματος. Εξέφρασε, επίσης, τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στους διωκόμενους συνδικαλιστές της Ενωσης Αστυνομικών Ροδόπης, σε βάρος των οποίων έχει διαταχθεί ΕΔΕ, επειδή συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις που οργάνωσαν τοπικοί φορείς τον περασμένο Αύγουστο.

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, απαντώντας στη θέση που εκφράστηκε από τον εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ για «καταδίκη της βίας από όπου και αν προέρχεται», τόνισε ότι μια τέτοια αντίληψη είναι αντιδραστικότατη, γιατί ουσιαστικά από τη μια νομιμοποιεί τη νομότυπη βία της εξουσίας του κράτους και από την άλλη καταδικάζει τη «βία» των λαϊκών αγώνων, «βία» που αποτελεί την αναγκαία απάντηση στην κρατική βία. Μια τέτοια αντίληψη, είπε, δικαιώνει τη βία της επιστράτευσης των εργαζομένων στο Μετρό, των ναυτεργατών και όλων των εργαζομένων. Ταυτόχρονα, καταδικάζει τους απεργούς που με τους αγώνες τους απαντούν στη βία των νόμων της κυβέρνησης που τους εξαθλιώνει. Είναι μια αντίληψη, όπως είπε, που γεννά τον κοινωνικό αυτοματισμό, το διαίρει και βασίλευε και αφήνει στο απυρόβλητο τον πραγματικό υπαίτιο που είναι η κυβερνητική και κρατική βία.

Στη συνέχεια, επισήμανε την ανάγκη της αγωνιστικής συμπόρευσης των αστυνομικών με τους άλλους εργαζόμενους, γιατί κοινή είναι η αιτία των προβλημάτων και κοινός θα πρέπει να είναι και ο αγώνας που θα αντιπαλεύει την επίθεση κεφαλαίου - κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ενωσης για να ανοίξει η προοπτική γενικότερων ριζικότερων αλλαγών. Σε αυτήν την κατεύθυνση, σημείωσε, το ΚΚΕ θα είναι σταθερός συμπαραστάτης στην καθημερινή πάλη των αστυνομικών για τα μικρά και μεγάλα προβλήματά τους.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την τρικομματική συγκυβέρνηση ως υπεύθυνη για όλα τα προβλήματα και τόνισε την ανάγκη αγώνων. Ως πανάκεια όμως για τη σωστή λειτουργία της αστυνομίας, πρόβαλε την ανάγκη συγκρότησης και λειτουργίας διακομματικής επιτροπής, καλλιεργώντας αυταπάτες για τον κατασταλτικό της ρόλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ