Τρίτη 12 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ

ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΓΚΡΕΜΟΣ: «Λέγεται ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας (...) Αυτό, ωστόσο, που βιώνει στην καθημερινότητά της η χώρα είναι ότι η ύφεση βαθαίνει (...) Η μείωση εισοδημάτων καθώς και η καταστροφή κεφαλαίου έχουν δρόμο μπροστά (...) Η εξέλιξη που σημειώθηκε τον Ιανουάριο θα αποδειχτεί ένα πρώτο μικρό βήμα σε ένα μεγάλο δημοσιονομικό εκτροχιασμό, που θα ανοίξει δρόμο σε νέα μέτρα περικοπής μισθών και συντάξεων. Με ό,τι και όσα κάτι τέτοιο συνεπάγεται» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: «Η συνδυασμένη αντίδραση των μεγάλων ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου - και η προαναγγελία σκληρής διαπραγμάτευσης από μηδενική βάση - είναι μια θετική εξέλιξη: Αναδεικνύει τη θέληση των Σοσιαλιστών, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, των Φιλελευθέρων και των Πρασίνων να επιμείνουν στη θεμελιώδη αρχή της Ενωσης, που είναι η ευημερία των λαών και όχι των αριθμών (...) Η κυβέρνηση οφείλει να αξιοποιήσει αυτή τη νέα συμμαχία κατά της λιτότητας ώστε να ελαφρύνουν οι όροι εφαρμογής του Μνημονίου και να αποφευχθεί η συρρίκνωση των κοινοτικών πόρων» (στα ΝΕΑ).

ΜΠΟΥΡΔΕΣ: «Ενώ υπάρχει μία ισχυρή αντίδραση σε νέα λιτότητα (...) θα καταργηθούν 42 συλλογικές συμβάσεις εργασίας με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί η μεγάλη απειλή για περαιτέρω μείωση των μισθών 500.000 εργαζομένων από 15 ως 30%. Κι' αυτό στο όνομα της αύξησης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. Μπούρδες, θα λέγαμε χρησιμοποιώντας μία όχι τόσο ευγενική λέξη (...) Αν αυτό που θα γίνει την Πέμπτη δεν συνιστά παραλογισμό, λανθασμένη (για να μην πούμε εγκληματική) απόφαση για την οικονομία, τότε οι λέξεις έχασαν τη σημασία τους» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΣΥΜΦΩΝΙΑ: «Στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ήθελαν επίσης να μάθουν ποια είναι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το ΝΑΤΟ, αλλά και για τον τρόπο λειτουργίας της βάσης της Σούδας, που για αυτούς είναι υψίστης στρατηγικής σημασίας. Η απάντηση που έλαβαν είναι ότι παρά τις όποιες ιδεολογικές διαφορές, δεν υπάρχει πρόθεση απεμπόλησης των δικαιωμάτων που απορρέουν για τη χώρα μας από την Ατλαντική Συμμαχία. Επιπλέον, τέθηκε από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ το θέμα της αποτρεπτικής ισχύος των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε σχέση με την Τουρκία. "Πείτε μας τι θέλετε" ήταν η αμερικανική απάντηση» (στο ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ