Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βραβεία θεάτρου και μουσικής

Με διοργανωτή, όπως κάθε χρόνο, τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, στις 18/2 (12μ.) στο Μέγαρο Μουσικής, θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής των θεατρικών και μουσικών βραβείων της Ενωσης Ελλήνων Κριτικών Θέατρου - Μουσικής και των θεατρικών βραβείων «Κάρολος Κουν» του 2012.

Με τα βραβεία «Κάρολος Κουν» τιμώνται συγγραφείς, σκηνοθέτες και ηθοποιοί. Τα θεατρικά βραβεία της ΕΕΚΘΜ αφορούν, μεταξύ άλλων, το Διεθνές Θεατρικό Ρεπερτόριο και το Αρχαίο Δράμα, ενώ της μουσικής, μεταξύ άλλων, βραβείο σε Πολιτισμικό Οργανισμό της Περιφέρειας, Δίσκο Ελληνικού Ενδιαφέροντος και Νέο ή Πρωτοεμφανιζόμενο Καλλιτέχνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το φετινό Βραβείο Θεατρολογικού Συγγράμματος, τιμάται ο αλησμόνητος, πρόωρα χαμένος, διακεκριμένος ποιητής, δοκιμιογράφος και κριτικός θεάτρου Γιάννης Βαρβέρης, με αφορμή την ολοκλήρωση των πολύτομων κριτικών απάντων του, που παρουσιάζουν ιδιαίτερο θεατρολογικό ενδιαφέρον.

Να αναφερθεί, επίσης, ότι με χορηγία της βιολονίστας Ισμήνης Χρυσοχόου - Κάρτερ, θεσπίζεται, στη μνήμη του συζύγου της, λογοτέχνη, κριτικού θεάτρου, επί πολλά χρόνια γενικού γραμματέα της Ενωσης, Γιώργου Κάρτερ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ