Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΔΙΕΘΝΗ
Καθιερώνουν... δήλωση αντιντόπινγκ οι Αυστραλοί

Την ώρα που ο καπνός ακόμα δεν έχει κοπάσει από τη φωτιά που άναψαν οι αποκαλύψεις για οργανωμένο κύκλωμα ντόπινγκ και σύνδεσή του ακόμα και με οργανώσεις της Μαφίας στην Αυστραλία, η Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας αποφάσισε νέα μέτρα στην καταπολέμηση της χρήσης αναβολικών.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, οι αθλητές και αθλήτριες που θα εξασφαλίζουν τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα είναι υποχρεωμένοι να υπογράφουν δήλωση ότι δεν έχουν καμία σχέση με τη χρήση απαγορευμένων ουσιών. Το μέτρο θα εφαρμοστεί άμεσα και η αρχή θα αφορά τους αθλητές που θα μετέχουν στους Χειμερινούς Αγώνες του Σότσι το 2014.

Στο μεταξύ και στο πλαίσιο της έρευνας στο σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει, αξιωματούχοι του οργανισμού αντι-ντόπινγκ της χώρας ενημέρωσαν την Εθνική Ενωση ράγκμπι, ότι διεξάγεται έρευνα σε έξι συλλόγους που παίρνουν μέρος στο πρωτάθλημα, για να διαπιστωθεί η συμμετοχή τους στο κύκλωμα ντόπινγκ, αλλά και στους στημένους αγώνες.

  • Την ενεργοποίησή τους προκειμένου ο άλλοτε αστέρας των γηπέδων Πολ Γκασκόιν να δώσει μια ακόμη μάχη για την καταπολέμηση του αλκοολισμού αποφάσισαν σπουδαία ονόματα του αγγλικού ποδοσφαίρου. Ο «Γκάζα» το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε άθλια κατάσταση, χωρίς να διαθέτει τα χρήματα που απαιτούνται, προκειμένου να ολοκληρώσει τη θεραπεία κι έπειτα να υποβληθεί σε απεξάρτηση. Στην έκκληση των ανθρώπων του για βοήθεια ανταποκρίθηκαν ήδη οι Τζέραντ, Ρούνεϊ, Λάμπαρντ, Τέρι, καθώς και η αγγλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ