Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΓΣΕΕ
Στηρίζει τα σχέδια για τη διάλυση του ΤΕΑΥΦΕ

Εφτασε να ισχυρίζεται ότι η Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών είναι η πιο αντιπροσωπευτική του κλάδου

Τη δική της συμβολή στη μετατροπή του επικουρικού Ταμείου του κλάδου του φαρμάκου - ΤΕΑΥΦΕ - σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου χωρίς καμία κρατική εγγύηση έδωσε η ΓΣΕΕ και συγκεκριμένα ο πρόεδρός της Γ. Παναγόπουλος και ο γγ Ν. Κιουτσούκης.

Συγκεκριμένα υπέγραψαν έγγραφο που αναφέρει πως η αντιπροσωπευτικότερη οργάνωση σε ό,τι αφορά το ΤΕΑΥΦΕ είναι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών (ΠΟΙΕ), επειδή η εν λόγω Ομοσπονδία έχει ταχθεί υπέρ της ιδιωτικοποίησης του Ταμείου. Προχτές έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ) με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, καταγγέλλοντας αυτήν την ενέργεια. Οπως αποκαλύπτει η ΟΕΦΣΕΕ, ο Γ. Παναγόπουλος δεν προσπάθησε να στηρίξει με επιχειρήματα και στοιχεία την υπογραφή του, αλλά πρόταξε ως δικαιολογία το επερχόμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ, λέγοντας πως δεν θέλει να δημιουργήσει αντιπαλότητες!

Και δεν θα μπορούσε να στηρίξει με στοιχεία ότι η Ομοσπονδία των Ιατρικών Επισκεπτών είναι πιο αντιπροσωπευτική, αφού δεν είναι. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η ΟΕΦΣΕΕ παραθέτει:

«Η ΟΕΦΣΕΕ υπερτερεί και σε εγγεγραμμένους και σε ψηφίσαντες, που είναι και ο πιο ασφαλής δείκτης. Η ΟΕΦΣΕΕ καλύπτει όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο του φαρμάκου, του καλλυντικού και συναφών επαγγελμάτων, δηλαδή τους υπαλλήλους φαρμακείων και φαρμακαποθηκών, τους εργάτες και τους υπαλλήλους των φαρμακοβιομηχανιών και των εμπορικών επιχειρήσεων του φαρμάκου και μέρος των ιατρικών επισκεπτών. Ολοι αυτοί οι εργαζόμενοι ασφαλίζονται στο ΤΕΑΥΦΕ, εκτός από τους εργάτες του φαρμάκου και του καλλυντικού, που ο πρόεδρος της ΠΟΙΕ (ΠΑΣΚΕ) και για χρόνια πρόεδρος του ΤΕΑΥΦΕ, άφησε απ' έξω ακολουθώντας πολιτικές επιλογές.

Η ΠΟΙΕ είναι μια διασπαστική ομοσπονδία (διέσπασε την ΟΕΦΣΕΕ το 1992) που καλύπτει μόνο μια ειδικότητα, τους ιατρικούς επισκέπτες, και άλλαξε το καταστατικό της για να αποσπάσει δυνάμεις από την ΟΕΦΣΕΕ και να βαθύνει τη διάσπαση του κλάδου.

Δεν τα γνωρίζει αυτά ο πρόεδρος και ο γ. γραμματέας της ΓΣΕΕ; Δε γνωρίζουν ότι οι ελληνικές και οι πολυεθνικές εταιρείες δεν απασχολούν μόνο ιατρικούς επισκέπτες, αλλά και άλλες ειδικότητες εργαζόμενων, οι οποίοι δεν καλύπτονται από την ΠΟΙΕ, αλλά από την ΟΕΦΣΕΕ; Δεν γνωρίζουν ότι ως ιατρικοί επισκέπτες εργάζονται και επιστήμονες φαρμακοποιοί και χημικοί που δεν ασφαλίζονται στο ΤΕΑΥΦΕ; Δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν ιατρικοί επισκέπτες με δελτία παροχής υπηρεσιών που ούτε και αυτοί ασφαλίζονται στο ΤΕΑΥΦΕ; Πώς, λοιπόν, "βεβαιώνουν" ότι μια ομοσπονδία ειδικότητας (ΠΟΙΕ) με 1.500 ψηφίσαντες είναι πιο αντιπροσωπευτική των ασφαλισμένων στο ΤΕΑΥΦΕ, από την κλαδική ομοσπονδία (ΟΕΦΣΕΕ) που έχει υπερδιπλάσιους ψηφίσαντες;».

Η ΟΕΦΣΕΕ σημειώνει πως «η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και σήμερα και στο παρελθόν ομονοεί πολιτικά και ιδεολογικά με την πλειοψηφία της ΠΟΙΕ και με τον πρόεδρό της, γι' αυτό και όπως παραδέχονται ο πρόεδρος και ο γγ της ΓΣΕΕ στο κείμενό τους, παρέχουν απροκάλυπτα τη στήριξή τους στην ΠΟΙΕ εδώ και 20 χρόνια (από τότε που δημιουργήθηκε διασπώντας τον κλάδο) απέναντι στην κλαδική ΟΕΦΣΕΕ, που τους χαλάει τα σχέδια».

Τέλος η ΟΕΦΣΕΕ απαιτεί από τον πρόεδρο και το γ. γραμματέα της ΓΣΕΕ να ανακαλέσουν άμεσα τη «βεβαίωση» που έδωσαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ