Τετάρτη 13 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝΙΚΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ανακοινώθηκε εμπλουτισμός ουρανίου σε καύσιμο

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.--

Τη μετατροπή μέρους του εμπλουτισμένου ουρανίου, σε υψηλό ποσοστό, σε καύσιμο για πυρηνικούς αντιδραστήρες επιβεβαίωσε χτες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Ρόιτερς» ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών. Ο Ραμίν Μεχμανπαράστ υποστήριξε ότι η Τεχεράνη έχει ενημερώσει σχετικώς τη Διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας και ότι έχει αποστείλει όλα τα απαραίτητα έγγραφα γι' αυτό.

Η ενημέρωση αυτή έγινε μόλις ένα 24ωρο πριν από την άφιξη στην ιρανική πρωτεύουσα μιας ακόμη αντιπροσωπείας της ΔΕΑΕ η οποία θα έχει συζητήσεις με εκπροσώπους της ιρανικής υπηρεσίας πυρηνικής ενέργειας με στόχο να βρεθεί ένας κοινά αποδεκτός τρόπος πραγματοποίησης ελέγχων στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Μέχρι τα τέλη του μήνα, αναμένεται, επίσης, να πραγματοποιηθεί μία ακόμη συνάντηση ανάμεσα σε ιρανική αντιπροσωπεία και αντιπροσωπεία της λεγόμενης «ομάδας των 6» - δηλαδή των χωρών μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γερμανίας. Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, ο οποίος βρέθηκε χτες στη Μόσχα για επαφές, δήλωνε ότι ελπίζει «να υπάρξουν θετικά και δημιουργικά βήματα στην επικείμενη αυτή συνάντηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ