Πέμπτη 14 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μαρξ και «θανάσιμα αμαρτήματα των μικροαστών»

Η μουσική - χορευτική - θεατρική παράσταση «Ο Μαρξ και τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα των μικροαστών», βασισμένη στην όπερα - μπαλέτο των Κουρτ Βάιλ - Μπέρτολτ Μπρεχτ «Τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα των μικροαστών», θα παρουσιαστεί στην Αίθουσα Συνεδρίων της ΚΕ του ΚΚΕ, στις 18/2, στις 7 μ.μ., στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του 3ου Επιστημονικού Συνεδρίου που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ, στις 27 - 28 Απρίλη, το οποίο είναι αφιερωμένο στον κορυφαίο μαρξιστή διανοητή, δραματουργό, ποιητή και σκηνοθέτη Μπέρτολτ Μπρεχτ, με τίτλο: «Μπέρτολτ Μπρεχτ: Για τους σεισμούς που μέλλονται να 'ρθούν». Είσοδος με προσκλήσεις που διατίθενται από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Η πρωτότυπη παράσταση συνδυάζει όπερα, χορό και πρόζα. Στην παράσταση συμμετέχουν 30 νέοι καλλιτέχνες (12μελής ορχήστρα, 5 λυρικοί τραγουδιστές, 8 ηθοποιοί και 5 χορευτές) σε σκηνοθεσία - χορογραφία Ιλιας Κοντού και μουσική διεύθυνση της σολίστ του βιολιού και μαέστρου της Μικρής Συμφωνικής Ορχήστρας Αθηνών και της Παιδικής Συμφωνικής Ορχήστρας του Γ' Προγράμματος, Νίνας Πατρικίδου.

Στο έργο ο Μπρεχτ παρουσιάζει τις αντιφάσεις στην προσωπικότητα της πρωταγωνίστριας Αννας, που διακατέχεται από μικροαστικές αντιλήψεις για καριέρα και χρήμα, και τελικά συνειδητοποιεί ότι αποτελεί ένα ακόμη αναλώσιμο εμπόρευμα στα δίχτυα του αδηφάγου καπιταλισμού. Στην παράσταση έχουν προστεθεί αποσπάσματα κειμένων του Μαρξ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ