Πέμπτη 14 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΕΚΑΒ
Παράσταση για ακύρωση του «ταξίμετρου» στα ασθενοφόρα

Τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι

Το συντονισμό με τα εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία, τους φορείς των ΑμΕΑ, όλους τους ασθενείς προωθεί η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στο ΕΚΑΒ
Το συντονισμό με τα εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία, τους φορείς των ΑμΕΑ, όλους τους ασθενείς προωθεί η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στο ΕΚΑΒ
Σε στάση εργασίας την ερχόμενη Δευτέρα 18/2/2013 και παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του ΕΚΑΒ για να μπλοκάρουν την απόφαση για τη μελέτη διαχωρισμού των χρόνιων και επειγόντων περιστατικών καλεί τους εργαζόμενους η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στο ΕΚΑΒ.

Οπως αποκάλυψε χτες ο «Ριζοσπάστης» η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ σχεδιάζει τη νεκρανάσταση του «ταξίμετρου» στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ - που ξεσήκωσε τη γενική κατακραυγή το καλοκαίρι του 1994 και τελικώς αποσύρθηκε - με την ταυτόχρονη εκχώρηση φιλέτων της επείγουσας ιατρικής στις ασφαλιστικές εταιρείες. Τα σχέδια αυτά προωθούνται με τη «μελέτη διαχωρισμού χρόνιων και επειγόντων περιστατικών» που είναι ενταγμένη στα «πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007 - 2013"». Το θέμα αυτό εισάγεται για συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ στις 18/2/2013 και η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στο ΕΚΑΒ καλεί τους εργαζόμενους μαζί και άλλους φορείς ασθενών, χρονίως πασχόντων, ΑμΕΑ σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι. «Καλούμε άμεσα σε Γενική Συνέλευση προκειμένου να οργανώσουμε τον αγώνα μας για να αποτρέψουμε την εμπορευματοποίηση του ΕΚΑΒ, την παράδοση των χρόνιων περιστατικών στους επιχειρηματίες Υγείας» υπογραμμίζει η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στο ΕΚΑΒ και τονίζει: «Να συντονιστούμε με τους συναδέλφους στον ιδιωτικό τομέα, τους φορείς των σπουδαστών των σχολών Υγείας, τα άλλα εργατικά και συνταξιουχικά σωματεία, τους φορείς των ΑμΕΑ, όλους τους ασθενείς μας».

Συμπλήρωμα στις συγχωνεύσεις

Στην ανακοίνωσή της με τίτλο «ΟΧΙ στη συρρίκνωση και υποβάθμιση του ΕΚΑΒ. ΟΧΙ στο ξεπούλημα των χρόνιων περιστατικών» η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στο ΕΚΑΒ επισημαίνει, μεταξύ των άλλων: «Οι ασθενείς θα αναγκάζονται να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για χρόνια και επείγοντα, ενώ η ποιότητα των υπηρεσιών θα επιβαρύνεται προς όφελος της κερδοφορίας, οι χρόνοι αναμονής για ασθενοφόρο θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο. Αντίστοιχα, για τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ, ισοδυναμεί με εντατικοποίηση της δουλειάς μας, κατάργηση οργανικών θέσεων, απολύσεις μέσω πειθαρχικών και αξιολόγησης, επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, χωρίς δικαιώματα... Μπροστά σε όλη αυτή την κατάσταση η πλειοψηφία του Σωματείου, όχι μόνο δε λέει κουβέντα για τα σχέδια της κυβέρνησης, αλλά μπαίνει στη διαδικασία παζαρέματος των δικαιωμάτων μας. Συνεχίζει τις συντεχνιακές αυταπάτες, ότι το ΕΚΑΒ θα εξαιρεθεί από τις απολύσεις και την πολιτική συγχωνεύσεων, και ήδη βλέπουμε στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής να εκχωρούν τα χρόνια! Είναι οι ίδιοι που μας διαβεβαίωναν ότι μας συμφέρει το ενιαίο μισθολόγιο, ότι θα εξαιρεθούμε από τις μειώσεις, για να πανηγυρίσουν στη συνέχεια ότι οι μειώσεις έγιναν με... δόσεις! Λένε ψέματα! Στηρίζουν την πολιτική που τσακίζει το σύνολο των δικαιωμάτων μας. Συνεχίζουν στην επικίνδυνη πορεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ που πανηγύριζε για την απεμπόληση των χρόνιων. Να γυρίσουμε την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, να οργανώσουμε την πάλη μας ενάντια στα σχέδια συρρίκνωσης του ΕΚΑΒ. Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να αποσυρθεί η απόφαση για ιδιωτικοποίηση των διακομιδών (2022-05-05 00:00:00.0)
Επικίνδυνες ελλείψεις σε οδηγούς - πληρώματα ασθενοφόρου (2018-09-06 00:00:00.0)
Επιβαρύνονται απ' τη γύμνια της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας (2014-02-20 00:00:00.0)
Υποσχέσεις για ημίμετρα μακριά από τις ανάγκες (2009-04-08 00:00:00.0)
Το ΕΚΑΒ στα... επείγοντα! (2004-03-19 00:00:00.0)
Απλήρωτες υπερωρίες από την αρχή του χρόνου! (1999-08-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ