Σάββατο 16 Φλεβάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Καλεί σε αλλαγή του συσχετισμού δύναμης

Στις 2 και 3 Μάρτη θα διεξαχθεί το Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας

Τη διεξαγωγή του συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας στις 2 και 3 του Μάρτη αντί του Απρίλη - όπως ήταν να γίνει - και πριν το συνέδριο της ΓΣΕΕ (21-24 Μάρτη) αποφάσισε η πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ - ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΔΑΚΕ) παρά τη διαφωνία της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΠΑΜΕ) στην τελευταία συνεδρίαση της ολομέλειας της διοίκησης.

Η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) καταγγέλλει ότι - όπως δείχνει και η δράση τους στον κλάδο εδώ και χρόνια - οι δυνάμεις της πλειοψηφίας «θέλουν να βοηθήσουν την εργοδοσία να έχει καλύτερο έλεγχο στους εργαζόμενους, σε μια περίοδο που αυξάνεται η αγανάκτηση, ο θυμός από την πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου. Από κοινού με το μηχανισμό των εργοδοτών γράφουν στα σωματεία κόσμο και κάνουν εκλογές, όπως έκαναν στους ναυτιλιακούς, σε «Βερόπουλο», «Βασιλόπουλο», «Σκλαβενίτη», ΠΑΣΥΕ, «Sprinder», αποκλείουν όσους δεν είναι εργοδοτικοί, όπως έκαναν στο σωματείο του «Σκλαβενίτη».

Θέλουν να ελέγξουν την Ομοσπονδία ακόμα περισσότερο και η εργοδοσία τους βοηθά, γιατί η Ομοσπονδία είναι το μακρύ χέρι της εργοδοσίας, τους βοηθά στην υπογραφή συμβάσεων με μειώσεις μισθών, όπως έκανε με την κλαδική σύμβαση του εμπορίου όπου υπέγραψε μείωση μισθών 6,5%, κωφεύει στις απολύσεις, στο κλείσιμο των επιχειρήσεων και στο διώξιμο κόσμου χωρίς τα νόμιμα δικαιώματά τους».

Η ΔΑΣ απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους:

«Αλλάξτε τους συσχετισμούς στα σωματεία που κυριαρχεί ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός, συσπειρωθείτε στα σωματεία του κλάδου που στρέφονται απέναντι στην εργοδοσία, την κυβέρνηση, τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό. Οι εργαζόμενοι να καταδικάσουν τα στελέχη της "Αυτόνομης Παρέμβασης" στην ΟΙΥΕ, έχουν τη βασική ευθύνη για αυτές της εξελίξεις».

Η ΔΑΣ απευθύνεται σε κάθε αντιπρόσωπο, σε κάθε εργαζόμενο να σκεφτεί:

«Ο δρόμος της αντίστασης, της ανυπακοής και της αντεπίθεσης απέναντι στους εργοδότες, την Ευρωπαϊκή Ενωση και τις κυβερνήσεις τους περνά μέσα από το τσάκισμα και την υπερφαλάγγιση αυτής της εργατικής αριστοκρατίας.

Τώρα έχουμε εμπειρία, ξέρουμε πλέον ποιος χαντακώνει καθημερινά τη ζωή τη δικιά μας και των οικογενειών μας, σε αυτό το συνέδριο μια μόνο επιλογή υπάρχει η ενίσχυση της ταξικής γραμμής, η υπερψήφιση του ψηφοδελτίου της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) που εκφράζει την ταξική αγωνιστική ενότητα των εργαζομένων του κλάδου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ