Παρασκευή 30 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
Τηλεόραση
Μια ζωή... Μαστρογιάννι

Σκηνή από την ταινία του Ραούλ Ρουίζ, «Τρεις ζωές και μόνο ένας θάνατος»
Σκηνή από την ταινία του Ραούλ Ρουίζ, «Τρεις ζωές και μόνο ένας θάνατος»
Συνεχίζεται το αφιέρωμα της ΕΤ-3 στις ταινίες της Μεσογείου με μια δραματική κωμωδία γαλλικής παραγωγής, το «Τρεις ζωές και μόνο ένας θάνατος», σε σκηνοθεσία Ραούλ Ρουίζ, που προβάλλεται σήμερα στις 00.30.

Εγκαταλείποντας το καινούριο του σπίτι, ένας άντρας βρίσκεται ξαφνικά απέναντι από το παλιό του σπίτι. Κάποιος πλούσιος καταλήγει ζητιάνος. Νεαρό ζευγάρι νοικιάζει ένα σπίτι, με τον όρο να κρατήσει τον μπάτλερ, δηλαδή τον ίδιο τον ιδιοκτήτη. Ενας επιχειρηματίας προσποιείται πως έχει σύζυγο και παιδιά στο εξωτερικό προκειμένου να δικαιολογήσει κάποιους οικονομικούς χειρισμούς, ως την ημέρα που η ανύπαρκτη οικογένειά του έρχεται να τον επισκεφθεί. Και όλα αυτά, σε μια μόνο ταινία. Μπορείς να ζήσεις όσες ζωές θέλεις, αλλά έχεις μόνο μια ευκαιρία για να πεθάνεις...

Ετσι, τουλάχιστον φαίνεται να πιστεύει ο Ραούλ Ρουίζ, που γύρισε αυτή την ευφυέστατη ταινία για μια διαδεδομένη αρρώστια του 20ού αιώνα. Τη διατάραξη της προσωπικότητας. Ειρωνικός, διαβρωτικός, αλλά και κατά βάθος τρυφερός. Ο Χιλιανός εμιγκρές σκηνοθέτης έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον Μαρτσέλο Μαστρογιάνι και την αλμοδοβαρική φιγούρα της Μαρίζα Παρέδες. Τέσσερις ιστορίες για έναν άνθρωπο ή τέσσερις άνθρωποι για μια ιστορία. Ενα ερώτημα που ο θεατής καλείται να απαντήσει μόνος του, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα τα όρια της δικής του ηθικής διαταραχής, μέσα από τη διήγηση μιας ιστορίας σαν αυτές «που όλοι γνωρίζουν αλλά κανείς δεν πιστεύει»... Πρωταγωνιστούν: Μαρτσέλο Μαστρογιάννι, Αννα Γκαλιένα, Κιάρα Μαστρογιάννι, Αριέλ Ντομπάσλ, Μελβίλ Πουπό, Μαρίζα Παρέδες.

Επίσης, απόψε προβάλλεται και ένα θρίλερ, αυτή τη φορά από την ΕΤ-1, στις 24.00. «Ζουν ανάμεσά μας», σε σκηνοθεσία Τζον Κάρπεντερ.

Ο Τζον Νάντα είναι ένας άνεργος που τριγυρνάει σε μια αμερικανική πόλη προσπαθώντας να βρει δουλιά εργάτη, καθώς και ένα μέρος για να μπορεί να περάσει τη νύχτα. Ομως μια μέρα του συμβαίνει κάτι τρομερό. Ο Τζον ανακαλύπτει ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου μέσα από τα οποία μπορεί να διακρίνει το «πραγματικό» πρόσωπο των ανθρώπων... Η ταινία αυτή του Τζον Κάρπεντερ αρχικά ήταν διήγημα και στη συνέχεια ο σκηνοθέτης ανέλαβε να τη μετατρέψει σε κινηματογραφικό έργο. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται σε κριτικές, ενώ το βασικό «στόρι» του έργου είναι καλό, υπάρχουν ορισμένα προβλήματα κατά τη μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη. Το σίγουρο όμως είναι ότι η ταινία αυτή θα ικανοποιήσει τους φίλους των έργων επιστημονικής φαντασίας. Πρωταγωνιστούν: Ρόντι Πάιπερ, Κιθ Ντέιβιντ, Μεγκ Φόστερ κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ