Τρίτη 19 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Επέστρεψε χτες το πρωί στο Καράκας, την πρωτεύουσα της Βενεζουέλας ο Πρόεδρος της χώρας Ούγο Τσάβες Φρίας. Ο Πρόεδρος Τσάβες είχε μεταβεί από τις 11 Δεκέμβρη στην Κούβα, προκειμένου να υποβληθεί στην τέταρτη επέμβαση τους τελευταίους 18 μήνες από τότε που έχει διαγνωστεί με καρκίνο.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές από 30 πολιτείες των ΗΠΑ συμμετείχαν την Κυριακή στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα Ουάσιγκτον, ενάντια στα σχέδια για τη δημιουργία του τεράστιου πετρελαιαγωγού «Κeystone ΧL» που σχεδιάζεται να μεταφέρει από την Αλμπέρτα του Δυτικού Καναδά στο Τέξας πάνω από 850.000 βαρέλια αργού πετρελαίου ημερησίως. Σχέδιο που θα έχει μεγάλες συνέπειες στο περιβάλλον.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Οι κυλιόμενες απεργίες των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα συνεχίζονται καθώς χτες 12.500 εκπαιδευτικοί και νηπιαγωγοί απήργησαν στο κρατίδιο του Βερολίνου, απαιτώντας αυξήσεις των αποδοχών τους και υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Νέες εμπορικές και οικονομικές κυρώσεις κατά της ΛΔ Κορέας επέβαλαν χτες οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ, καταδικάζοντας παράλληλα την πυρηνική δοκιμή της 12ης Φλεβάρη.

ΚΑΜΠΕΡΑ.-- Απέλασαν το Σάββατο οι αρχές της Μαλαισίας τον ανεξάρτητο ομογενή γερουσιαστή της Αυστραλίας Νικ Ξενοφών, θεωρώντας τον «επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της χώρας», εξαιτίας των σφοδρότατων επικρίσεών του για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Μαλαισία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ