Τρίτη 19 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συγκέντρωση μηχανικών για το ΤΣΜΕΔΕ

Πραγματοποιήθηκε χτες νέα κινητοποίηση μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων μηχανικών και τεχνικών έξω απ' τα γραφεία της Τράπεζας Αττικής, όπου συνεδρίαζε, για δεύτερη φορά, η γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας. Θέμα της συνέλευσης των μετόχων ήταν η έγκριση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της που οδηγεί άμεσα σε νέα ληστεία ως και 400 εκατ. ευρώ από τα αποθεματικά του ΤΣΜΕΔΕ, του ταμείου των μηχανικών που αποτελεί βασικό μέτοχο της Τράπεζας Αττικής, με την «τοποθέτησή τους» στο βωμό του χρηματιστηριακού τζόγου.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε με κάλεσμα των Επιτροπών Αγώνα μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων μηχανικών, του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, του ΣΕΤΗΠ και του ΣΕΕΝ μετά και από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε στην πρώτη προσπάθεια σύγκλησης της ΓΣ των μετόχων της τράπεζας, στις 5 Φλεβάρη.

Σε ανακοίνωσή τους οι επιτροπές αγώνα μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων μηχανικών τονίζουν, μεταξύ άλλων ότι «η διοίκηση του ΤΕΕ και του ΤΣΜΕΔΕ, οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζουν την πολιτική αυτή, είναι συνένοχες στο έγκλημα και θα λογοδοτήσουν στους εργαζόμενους μηχανικούς». Τέλος, καλούν στην απεργία στις 20 Φλεβάρη και συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην Ομόνοια στις 10.30 π.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ