Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις στα σχολεία

Κάλεσμα στο διήμερο δράσης της ΑΣΓΜΕ για την Παιδεία

Συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή, στις 28 Φλεβάρη, στις 2 το μεσημέρι, και συμβολική κατάληψη της οδού Ηρ. Πολυτεχνείου διοργανώνει η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά. Η κινητοποίηση είναι στο πλαίσιο του διήμερου δράσης για την Παιδεία, στο οποίο καλεί η ΑΣΓΜΕ τους γονείς σε όλη τη χώρα στις 27 και 28 Φλεβάρη για δυναμική διεκδίκηση λύσης στα προβλήματα των σχολείων.

Εκρηκτική χαρακτηρίζει την κατάσταση στα σχολεία η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά και αναφερόμενη ειδικότερα στα κενά εκπαιδευτικών στον Πειραιά καταγράφει: Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 6 κενά δασκάλων - 5 νηπιαγωγών - 13 κενά στα τμήματα ένταξης - 88 κενά ειδικοτήτων (γυμναστική, μουσική, αγγλικά, γερμανικά κ.ά.). Τα παραπάνω κενά αφορούν μόνο στο πρωινό ωράριο λειτουργίας των σχολείων, χωρίς αυτά στα ολοήμερα.

Οπως αναφέρουν οι γονείς, νέα κενά που προκύπτουν από λόγους υγείας των εκπαιδευτικών δεν αναπληρώνονται και το υπουργείο Παιδείας επιλέγει να στοιβάζει τους μικρούς μαθητές, όπως έγινε στο 11ο Δημοτικό Πειραιά, συγκροτώντας δύο τμήματα στην Α' τάξη, από 33 μαθητές το καθένα. Σε άλλες περιπτώσεις, διαμορφώνεται έτσι το πρόγραμμα του σχολείου, ώστε λόγω των κενών οι μαθητές να σχολάνε στις 12.30 (π.χ. 41ο Δημοτικό Πειραιά, Δημοτικό Σχολείο Σελινίων).

Δραματική χαρακτηρίζεται η κατάσταση στο Μουσικό Σχολείο του Πειραιά, όπου «χάνονται» κάθε βδομάδα 260 ώρες σε μουσικά μαθήματα. Σε ό,τι αφορά στην Ειδική Αγωγή, οι γονείς τονίζουν ότι οι μαθητές στεγάζονται σε υπόγεια, ακατάλληλα κτίρια, προκάτ (π.χ. Πέραμα, Σαλαμίνα, Κορυδαλλός) ενώ οι ελλείψεις σε λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, γυμναστές και βοηθητικό προσωπικό δεν καλύπτονται. Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση υπάρχουν περίπου 15 κενά εκπαιδευτικών και η κατεύθυνση είναι συμπτύξεις και μείωση των ωρών διδασκαλίας, στα μαθήματα που δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί.

«Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία των παιδιών μας. Δεν είναι απλές διαπιστώσεις. Σήμερα μπορεί στο σχολείο του παιδιού μας να μην επικρατεί τίποτα από τις παραπάνω, αλλά κατά κοινή ομολογία όλων των αρμοδίων τη νέα σχολική χρονιά θα αφορά την πλειοψηφία των σχολείων», τονίζει μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία Γονέων Πειραιά, καλώντας τους γονείς να βγουν στο δρόμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ