Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Καταδικάζει τη σύλληψη στις Σκουριές

Καταδικάζει η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη» τη σύλληψη μέλους της Επιτροπής Αγώνα κατά των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής. Τονίζει ότι πρόκειται για ενέργεια επικίνδυνη γενικότερα για το μαζικό κίνημα και τις λαϊκές ελευθερίες, προετοιμάζει για αντίστοιχες διώξεις και στο μέλλον, αφού στοχοποιεί τις λαϊκές κινητοποιήσεις, συνδέοντάς τις με τις προβοκατόρικες ενέργειες και τη δράση του παρακράτους.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η "Δημοκρατική Συσπείρωση" καταδικάζει τη σύλληψη και την προσπάθεια απόδοσης της κατηγορίας της ηθικής αυτουργίας σε μέλος της Επιτροπής Αγώνα κατά των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, για την προβοκατόρικη και ύποπτη επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας που τα εκμεταλλεύεται, με μόνη αιτιολογία τη συμμετοχή του σε κινητοποιήσεις κατά της λειτουργίας των μεταλλείων.

Πρόκειται για ενέργεια επικίνδυνη γενικότερα για το μαζικό κίνημα και τις λαϊκές ελευθερίες, που ανοίγει τον "ασκό του Αιόλου" για αντίστοιχες διώξεις και στο μέλλον, αφού στην ουσία στοχοποιεί τις λαϊκές κινητοποιήσεις, συνδέοντάς τις με τις προβοκατόρικες ενέργειες και τη δράση του παρακράτους.

Η δίωξη εντάσσεται μέσα στο κλιμακούμενο κλίμα αυταρχισμού, καταστολής, συκοφαντίας και προβοκάτσιας που καλλιεργεί η κυβέρνηση για να συντρίψει κάθε αντίσταση του εργατικού και λαϊκού κινήματος στη βάρβαρη πολιτική της. Αποτελεί συνέχεια και κλιμάκωση της απόπειρας να συνδεθεί η εγκληματική προβοκάτσια στην τράπεζα ΜΑΡΦΙΝ με την απεργιακή διαδήλωση, προβοκάτσια που, σχεδόν 3 χρόνια μετά, δεν έχει ακόμη εξιχνιασθεί, παρ' όλα τα μέσα, τους "κοριούς" και τα "βαλιτσάκια" της ΕΥΠ.

Υιοθετεί και εφαρμόζει στην πράξη το γράμμα αλλά κυρίως το πνεύμα της εγχώριας "αντιτρομοκρατικής" νομοθεσίας, καθώς και των αποφάσεων ιμπεριαλιστικών οργανισμών, όπως της ΕΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης, ανεξάρτητα, αν δεν έχουν ακόμη πλήρως ενσωματωθεί στο ελληνικό δίκαιο, π.χ. για την ποινικοποίηση της "παρακίνησης" σε τέλεση "τρομοκρατικών" πράξεων, της "εξτρεμιστικής" συμπεριφοράς, των "ριζοσπαστικών" απόψεων κ.λπ., όπου "τρομοκράτη", "εξτρεμιστή" και "ριζοσπάστη" θεωρούν και τον κάθε εργαζόμενο που παλεύει οργανωμένα για το δίκιο και τα δικαιώματά του.

Η "Δημοκρατική Συσπείρωση" καλεί τους εργαζόμενους, τους ανθρώπους του μόχθου, τους νέους, να αντιμετωπίσουν μαζικά, αποφασιστικά, οργανωμένα, με μορφές που περιφρουρούν το κίνημα από την προβοκάτσια, την αυξανόμενη εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία, την καταστολή και τη συκοφαντία, αχρηστεύοντάς τις στην πράξη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ