Παρασκευή 30 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
«Αυτή η πολιτική μπορεί να ανατραπεί»!

Προκήρυξη του ΠΑΜΕ. Εντείνονται οι προετοιμασίες για τα συλλαλητήρια στις 5 Απρίλη

Να πάρουν την υπόθεση της κοινωνικής ασφάλισης στα χέρια τους. Να απαιτήσουν να μην κατατεθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή. Να φωνάξουν «Κάτω τα χέρια από το ασφαλιστικό» και «Οχι στο διάλογο - απάτη». Να διαδηλώσουν όλοι μαζί, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, επαγγελματοβιοτέχνες στην πλατεία Κάνιγγος την Πέμπτη 5 Απρίλη στις 6 το απόγευμα.

Το κάλεσμα αυτό απευθύνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, υπογραμμίζοντας ότι η επιδίωξη της κυβέρνησης να κατεδαφίσει την κοινωνική ασφάλιση συνοδεύεται με νέα μέτρα ενάντια στον εχθρό - λαό. Το νομοσχέδιο του τρομονόμου και της απαγόρευσης των διαδηλώσεων έχει ως κύριο στόχο ν' αποτρέψει την αντίδραση της εργατικής τάξης.

Επιδιώκουν - σημειώνει το ΠΑΜΕ στην προκήρυξή του - να χρυσώσουν το χάπι με αστεία επιχειρήματα, για να διασπάσουν, να τρομοκρατήσουν, να κάμψουν το ηθικό και την ενότητα της εργατικής τάξης. Μας ξαναμιλούν για εφικτά και ρεαλιστικά, για ώριμα και μη ώριμα δικαιώματα, για υπόγεια και ρετιρέ. Να μην τους το επιτρέψουμε!

Η πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου μπορεί να ανατραπεί. Η ταξική αντίδραση των εργαζομένων και όλων των κοινωνικών στρωμάτων που θίγονται απ' αυτές τις πολιτικές, δημιουργούν ένα τεράστιο πεδίο δράσης και συσπείρωσης ενάντια στις αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές.

Το ΠΑΜΕ διαμηνύει, προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι οι εργαζόμενοι δεν εξουσιοδοτούν κανέναν να πάρει μέρος στην απάτη του «κοινωνικού διαλόγου», ότι τελικά η πάλη της εργατικής τάξης, των μικρομεσαίων, των αγροτών, δε θα επιτρέψει να φτάσει στη Βουλή το νομοσχέδιο - «έκτρωμα».

Προετοιμασίες

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία των συλλαλητηρίων κατά της κυβερνητικής επιχείρησης κατεδάφισης της κοινωνικής ασφάλισης που θα γίνουν την Πέμπτη στις 5 Απρίλη. Στη Λάρισα το συλλαλητήριο θα γίνει στις 7.30 το απόγευμα στην πλατεία Ταχυδρομείου. Στο Βόλο το παλλαϊκό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας. Στα Τρίκαλα η συγκέντρωση θα γίνει στις 8 το βράδυ στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Στη Θεσσαλονίκη τον τόνο τον δίνουν οι οικοδόμοι με την καθημερινή δραστηριότητά τους για την επιτυχία της απεργίας της 5 Απρίλη. Οι οικοδόμοι θα δώσουν επίσης αγωνιστικό «παρών» και στο συλλαλητήριο που οργανώνει στις 7 το απόγευμα έξω από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης η Επιτροπή Αγώνα για τη Σωτηρία της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Την 1η του Απρίλη πραγματοποιείται περιφερειακή σύσκεψη των οικοδομικών σωματείων Μακεδονίας - Θράκης στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Στις 4 του Απρίλη, στις 7 το απόγευμα, πραγματοποιείται ανοιχτή συγκέντρωση για το ίδιο θέμα στην πλατεία της Ανω Ηλιούπολης Θεσσαλονίκης.

Στο Πειραιά η Επιτροπή Αγώνα ανακοίνωσε χτες ότι το συλλαλητήριο θα αρχίσει με συγκέντρωση έξω από το ΥΕΝ το μεσημέρι της Πέμπτης 5 Απρίλη και θα τελειώσει το βράδυ της ίδιας μέρας.

Στη Στερεά, προχτές το απόγευμα, σε πλατιές συσκέψεις που έγιναν στη Χαλκίδα, στη Θήβα και στη Λιβαδειά, συγκροτήθηκαν Επιτροπές Αγώνα και από τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν περιοδείες, συγκεντρώσεις, επισκέψεις και συνεντεύξεις Τύπου για την ενημέρωση των εργαζομένων και του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ