Παρασκευή 30 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Ραντεβού» στη μάχη

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στην ΙΝΤΡΑΚΟΜ
«Το χτύπημα του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος μας αφορά όλους. Κανένας κλάδος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του αυτήν την επίθεση. Η κυβέρνηση το γνωρίζει και επιδιώκει τη διάσπαση των εργαζομένων, κάνοντας ξανά λόγο για δήθεν προνομιούχους, που μόνο αυτοί θα επηρεαστούν από τις ανατροπές. Σε πρώτη φάση το μεγάλο πλήγμα δίνεται ήδη στην υγεία, την πρόνοια, τις κοινωνικές παροχές. Κανείς δεν πρέπει να επαναπαύεται μπροστά στην πιθανότητα σ' αυτή τη φάση η κυβέρνηση να μην ανακοινώσει πρόσθετες αλλαγές για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας προτείνει ενωμένο αγώνα, με αξιοποίηση όλων των πρόσφορων μορφών συμμετοχής και πάλης. Τα συλλαλητήρια στις 5 Απρίλη είναι ο επόμενος αγωνιστικός σταθμός».

Κουβέντες λίγες, καθαρές, λιανές. Από εργάτη προς εργάτη. Χτες από τις 10 το πρωί μέχρι τις 1.30 το μεσημέρι στα τρία εργοστάσια της Ιντρακόμ στα Μεσόγεια. Οπου περιόδευσε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κώστα Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος. Η μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων και στις τρεις συγκεντρώσεις, το ενδιαφέρον με το οποίο παρακολούθησαν την παρουσίαση των θέσεων του ΚΚΕ, σε μια επιχείρηση που η κερδοφορία της έχει τιναχτεί στα ύψη, δήλωνε με τον καλύτερο τρόπο πως οι εργαζόμενοι ακόμα κι εκεί που αντιμετωπίζονται από κυβέρνηση και εργοδοσία ως «προνομιούχοι», κατανοούν πως η εποχή που διανύουμε είναι αυτή που επιχειρείται η μεγάλη ανατροπή. Οι φράσεις που χρησιμοποιούσε ο Κ. Παρασκευάς ακουμπούσαν το νου, αφορούσαν την ίδια την εμπειρία τους: «Ο,τι μας παρέδωσαν, είπε, οι συνάδελφοί μας, με τους αγώνες τους τον αιώνα που πέρασε, πρέπει να το υπερασπιστούμε για να μπορούμε αύριο και να το βελτιώσουμε. Η κρίση στην κοινωνική ασφάλιση είναι ένα βαθύτατα πολιτικό πρόβλημα και η λύση του αφορά στο "ποιος θα πληρώσει"». Εδώ στην Ιντρακόμ καταλαβαίνετε πολύ καλά ποιος είναι αυτός που πάντα μόνο προσφέρει. Είναι ο εργαζόμενος. Η εργατική τάξη είναι η μόνη που πάντα πληρώνει. Το κεφάλαιο ζητά περισσότερα κέρδη. Σκεφτείτε: Ποιος κέρδιζε όταν δεν πλήρωναν οι βιομήχανοι τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία; Ποιος κέρδισε από το 1,5 τρισ. χρέη στα ταμεία; Σήμερα ζητούν περισσότερα κέρδη και αυτήν την αξίωση υπηρετούν τα κυβερνητικά μέτρα κατά του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος».

Μια περιοδεία ακόμα, από τις δεκάδες που γίνονται καθημερινά από στελέχη του ΚΚΕ και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για την άμεση ενημέρωση της εργατικής τάξης και τη συσπείρωσή της κόντρα σ' όσους επιδιώκουν να φέρουν τον τροχό της ιστορίας πίσω στον 19ο αιώνα, τέλειωσε. Η μάχη είναι μπροστά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ