Παρασκευή 30 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΔΑ - ΕΕΔΥΕ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΠΑΡΟΙΚΙΑ
Η «Μέρα της Γης» να γίνει μέρα διαμαρτυρίας

Ολοι, σήμερα, στην πορεία διαμαρτυρίας από την παλαιστινιακή πρεσβεία προς την ισραηλινή, στις 5 το απόγευμα

Η «Μέρα της Γης», από το 1976, καθιερώθηκε από τον Παλαιστινιακό Λαό ως μέρα αγώνα και αντίστασης στην επιθετική πολιτική του Ισραήλ, αλλά και τιμής στους νεκρούς της πάλης για την επίτευξη των δίκαιων αιτημάτων του. Αυτό, ανάμεσα στα άλλα, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση - κάλεσμα της Παλαιστινιακής Παροικίας στην Ελλάδα, για την πορεία διαμαρτυρίας που θα ξεκινήσει από την πρεσβεία της Παλαιστίνης, στις 5μμ, και θα καταλήξει σε καθιστική διαμαρτυρία μπροστά στην πρεσβεία του Ισραήλ, σήμερα Παρασκευή 30 του Μάρτη.

Να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού, στην Ιντιφάντα, συμμετέχοντας στη σημερινή πορεία, καλεί τους εργαζόμενους, τις συνδικαλιστικές και μαζικές οργανώσεις η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ). Η ΕΕΔΔΑ υπογραμμίζει ότι «ο λαός της Παλαιστίνης χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού στην άνιση μάχη που δίνει για την κατοχύρωση των εδαφών του, την εθνική του ανεξαρτησία και την επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια τους».

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και καλεί τα μέλη των Επιτροπών Ειρήνης της Αθήνας και του Πειραιά να πάρουν μαζικά μέρος στην πορεία διαμαρτυρίας. Στην πορεία συμμετέχει, επίσης, σειρά συνδικαλιστικών φορέων και οργανώσεων: ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, ΠΑΜΕ.

Στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση πραγματοποιούν σήμερα Παρασκευή 30/3 στις 5μμ στην Καμάρα οι Παλαιστίνιοι της Θεσσαλονίκης, με την ευκαιρία της επετείου της «Μέρας της Γης». Το ΔΣ της παλαιστινιακής παροικίας καλεί τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να δώσουν το «παρών» τους και να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ