Παρασκευή 30 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Νέα τρομοκρατική δίωξη

Νέο «χτύπημα» με διπλό στόχο επεδίωξε χτες η κυβέρνηση μέσω των διαφόρων μηχανισμών της, αυτή τη φορά στο ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, ενάντια στα συνδικαλιστικά στελέχη Γ. Μανουσογιαννάκη, πρόεδρο του ναυτεργατικού σωματείου «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και Σ. Τσιμπόγλου από την ΠΕΜΕΝ.

Τα δυο συνδικαλιστικά στελέχη, τα οποία είναι γνωστά στον Πειραιά για την πλούσια αγωνιστική τους δράση, κάθησαν στο «σκαμνί» του δικαστηρίου μετά από μήνυση του συνδικαλιστικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Ε. Λούρμπα και με ανυπόστατες κατηγορίες. Βασική επιδίωξη του κυβερνητικού μηχανισμού είναι η ανακοπή της δράσης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και συνολικότερα των ναυτεργατών μέσα από την επιβολή κλίματος τρομοκρατίας, προκειμένου να περάσει χωρίς αντιδράσεις η πολιτική της κυβέρνησης. Χτες κατά τη διάρκεια της δίκης και ο μηνυτής αλλά και οι μάρτυρες κατηγορίας έπεσαν σε σοβαρές αντιφάσεις, μετά από ερωτήσεις του δικηγόρου υπεράσπισης που κυριολεκτικά τους «κόλλησε στον τοίχο».

Καταλυτική ήταν η μαρτυρία του Γιώργου Μαρίνου, μέλους της διοίκησης της Ενωσης των Ασυρματιστών, ο οποίος σαφέστατα και με συγκεκριμένα επιχειρήματα έθεσε την ουσία και αυτής της νέας μήνυσης. Οπως τόνισε, αφού πρώτα διαβεβαίωσε ότι τίποτα από αυτά για τα οποία κατηγορούνται οι δυο συνδικαλιστές δεν ισχύει, η μήνυση ενάντια στα δυο στελέχη ήταν συνειδητή επιλογή, γεγονός που προκαλεί ευρύτερο προβληματισμό. «Οι κατηγορούμενοι επιλέχθηκαν για να χτυπηθεί η συνδικαλιστική δράση», τόνισε ο Γ. Μαρίνος προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι εκείνη την περίοδο που έγινε η μήνυση είχαν οργανωθεί κινητοποιήσεις ανέργων στις οποίες τα δυο συνδικαλιστικά στελέχη πρωτοστατούσαν. Το δικαστήριο, τελικά, κατά πλειοψηφία, επέβαλε 6 μήνες φυλάκιση στους δυο συνδικαλιστές. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και ο πρόεδρος του δικαστηρίου - σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες - ψήφισε υπέρ της αθώωσης των συνδικαλιστών. Αλλη γνώμη, όμως, έχει ο κυβερνητικός μηχανισμός...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ