Κυριακή 3 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΟ
Μακρόπουλος - Γκορίτσας: Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι

Αντικομμουνιστικό παραλήρημα του γγ της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (και προέδρου της ΕΣΣΝΑ), Χρήστου Γκορίτσα, στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ, στις 9 Φλεβάρη. Στην κριτική που έκανε η «Νέα Σκακιστική Κίνηση» στην ΕΣΟ για τη μετατροπή της Ομοσπονδίας σε επιχείρηση, ο Χρ. Γκορίτσας απάντησε με γραπτό κείμενο - υβρεολόγιο που στάλθηκε προς τα μέλη του ΔΣ προσπαθώντας, εκτός των άλλων, να εξυμνήσει τους παλαιούς αγωνιστές Μπελογιάννη και Πλουμπίδη, μειώνοντας τους σημερινούς αγωνιστές που συμμετέχουν και διεκδικούν ανάπτυξη του σκακιού, δωρεάν σε όλους, και όχι ανάπτυξη στα κέρδη των χορηγών.

Από κοντά και ο πρόεδρος και αναπληρωτής πρόεδρος της FIDE, Γιώργος Μακρόπουλος (ο οποίος τις θέσεις αυτές, που έχει πάνω από 30 χρόνια, τις οφείλει στους κομμουνιστές σκακιστές που τον ψήφισαν για πρόεδρο...), που κατά τη συνεδρίαση ισχυρίστηκε ότι το ΚΚΕ πληρώνει τα στελέχη του για να πηγαίνουν εδώ και εκεί και να προκαλούν φασαρίες...

Ο σκακιστικός κόσμος πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του για την αντικομμουνιστική «σκυταλοδρομία» των «κορυφαίων» της ΕΣΟ, οι οποίοι - όπως υπογραμμίζει σε σχόλιό του ο υπεύθυνος στο site Σκάκι στα Δυτικά - κατά τ' άλλα σχεδιάζουν την πλήρη εμπορευματοποίηση του σκακιού και το «χαράτσωμα αθλητών και γονιών».

Είναι πολύ δύσκολο - στο χώρο που κινούνται οι «κορυφαίοι» της ΕΣΟ - να καταλάβουν τι σημαίνει να αγωνίζεσαι για τα πιστεύω σου, να αγωνίζεσαι ανιδιοτελώς για να μπορέσεις να κάνεις τη ζωή σου, αλλά και τη ζωή των συνανθρώπων σου καλύτερη, δεν μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει να αγωνίζεσαι να αλλάξεις τον κόσμο, τη ζωή, μια ζωή που δε θα προλάβεις να απολαύσεις, αλλά το κάνεις για τους αυριανούς ανθρώπους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ