Κυριακή 3 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

* ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ από το www.skakistiko.com με θέμα «Η γλώσσα του Αισώπου», του προπονητή και Ι.Μ. Ηλία Κουρκουνάκη. Σήμερα οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της καθημερινότητάς μας σε βαθμό που οι περισσότεροι δύσκολα μπορούσαμε να υποψιαστούμε 20 - 30 χρόνια νωρίτερα. Το ίδιο είχε συμβεί παλιότερα με τον ηλεκτρισμό, την ατμοκίνηση, τη ρόδα - με διαφορετικά χρονικά πλαίσια βέβαια.

Στο σκάκι οι αλλαγές που έφεραν οι Η/Υ είναι αντίστοιχα καθοριστικές για την καθημερινή μας ενασχόληση, από τον παγκόσμιο πρωταθλητή μέχρι τον καινούριο φίλο του αθλήματος.

Κατά τη γνώμη μας, μια από τις σημαντικότερες εξελίξεις για το σκάκι είναι η δυνατότητα που προσφέρει το Διαδίκτυο για παρακολούθηση παρτίδων ισχυρών σκακιστών την ίδια στιγμή που παίζονται, κατά τον ίδιο τρόπο που παλιότερα το ραδιόφωνο και στη συνέχει η τηλεόραση έφεραν μέσα στα σπίτια την παρακολούθηση «ζωντανών» αγώνων. Στο σκάκι οι θεατές έχουν διαφορετικές επιλογές από αυτές των άλλων αθλημάτων, επειδή μπορούν να τις αναπαράγουν, μπορούν να συμμετέχουν ενεργά αφού μέσα τους ενεργοποιούνται οι ίδιες λειτουργίες που ισχύουν και για τους παίκτες: Ανάλυση, υπολογισμοί, κρίση, απόφαση κ.λπ. (Συνεχίζεται)

* Η ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Νέα διεύθυνση στη συμβολή των οδών Χαράς 12 και Πολυτεχνείου στο Νέο Ηράκλειο, πολύ κοντά στο σταθμό ΗΣΑΠ), κάθε Τρίτη από τις 21.00 «ανοίγει» τις πόρτες στους φίλους του πνευματικού αθλήματος και τους δίνει την ευκαιρία να παίξουν παρτίδες σε φιλικό επίπεδο.

* ΕΛΗΞΕ ΧΤΕΣ το 9ο Ανοιχτό Τουρνουά του Σκ. Ομ. Αμπελοκήπων στη μνήμη του πρώην πρωταθλητή Ελλάδας Τριαντάφυλλου Σιαπέρα (οι νικητές στο επόμενο φύλλο) και ξεκινάει το καθιερωμένο 132ο κάθε Τετάρτη και Σάββατο. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 210.6433.584 ή στο soa@otenet.gr


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ