Τετάρτη 6 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ακρόαση νέων τραγουδοποιών

Η «Μικρή Αρκτος» επανέρχεται στο θεσμό των ακροάσεων νέων καλλιτεχνών του τραγουδιού, τον οποίο ξεκίνησε πριν 11 χρόνια, προκειμένου «να ανιχνεύσει και να υποδεχθεί νέους καλλιτέχνες που θα ήταν διατεθειμένοι να αιμοδοτήσουν με ήθος, πάθος και αληθινή αγάπη την τέχνη του τραγουδιού».

Η μεγάλη και πολύπλευρη κρίση - και στον πολιτισμό - ελαχιστοποίησαν κάθε δημιουργική, παραγωγική και εκδοτική δραστηριότητα στον τομέα του τραγουδιού. Οι δισκογραφικές εταιρείες βρίσκονται σε κρίση, το cd ως υλικό έχει απαξιωθεί, η δημιουργική παρουσία παλιών και νέων δημιουργών έχει υποχωρήσει, ενώ υπάρχει μεγάλη ανάγκη νέων τραγουδιών που να εκφράζουν το παρόν.

Ετσι η «Μικρή Αρκτος» οργανώνει νέα ακρόαση, θέλοντας να ακούσει τον προβληματισμό, την έκφραση των νέων στιχουργών και συνθετών, πώς βλέπουν το σήμερα, αν έχουν όραμα, αν μπορεί να συνεχιστεί η διαδρομή του βασικού «οχήματος» - της ελληνικής γλώσσας, στο ελληνικό τραγούδι. Διευκρινίζοντας ότι το κίνητρό της είναι «το καλλιτεχνικό αίτημα των δημιουργών και των ερμηνευτών και όχι το εμπορικό αποτέλεσμα ενός δισκογραφικού προϊόντος», καλεί όσους νέους συνθέτες, στιχουργούς, τραγουδοποιούς ενδιαφέρονται να στείλουν υλικό τους και να συμμετάσχουν στην τέταρτη ακρόαση. Πληροφορίες: «Μικρή Αρκτος»: Γρηγορίου Κυδωνίων 21 Υμηττός Athens, Attiki 172 37.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ