Τετάρτη 6 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ - 19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ
ΚΟ ΝΟΤΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Προσανατολισμός στην κομματική οικοδόμηση

Με την υπερψήφιση των Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για το 19ο Συνέδριο και την εκλογή νέας Νομαρχιακής Επιτροπής, ολοκληρώθηκε η Συνδιάσκεψη της ΚΟ Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ. Οι εξελίξεις στην περιοχή του Αιγαίου στο φόντο της βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, η δράση του Κόμματος για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και η προώθηση της Λαϊκής Συμμαχίας ήταν τα βασικότερα ζητήματα που αναδείχθηκαν.

Υπήρξε προβληματισμός για τα βήματα που πρέπει να γίνουν στον ιδεολογικό εξοπλισμό και στην αφομοίωση της στρατηγικής του Κόμματος απ' τα μέλη της Οργάνωσης, ώστε να συμβάλουν για να πάει ο αγώνας της εργατικής τάξης πέρα από τα στενά οικονομικά αιτήματα, να πολιτικοποιηθεί, να προσανατολιστεί στη διεκδίκηση της οριστικής κατάργησης της εκμετάλλευσής, στην κατάκτηση της δικής της εξουσίας.

Η συσπείρωση με φίλους, οπαδούς και εργαζόμενους να μην πατά μόνο και κύρια στο ευκαιριακό - άμεσο αίτημα, στο τοπικό, κλαδικό πρόβλημα, αλλά στην τεκμηρίωση της φύσης του ενιαίου των προβλημάτων, που εδράζεται ακριβώς στην ενιαία επίθεση της αστικής τάξης απέναντι στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Αναδείχτηκε ακόμη η ανάγκη διάλυσης των αυταπατών του κοινοβουλευτισμού και της διαχείρισης του συστήματος, απαιτεί δράση τέτοια που να συμβάλλει στον απεγκλωβισμό των εργαζομένων και να προετοιμάζει το έδαφος για την ανατροπή του συστήματος.

Οι μηχανισμοί του συστήματος στην περιοχή είναι πάρα πολλοί, ισχυροί και δουλεύουν διαρκώς για τη χειραγώγηση, τον αποπροσανατολισμό των λαϊκών οικογενειών, ώστε εύκολα, ανεμπόδιστα να συνεχίζεται η καπιταλιστική ανάπτυξη σε βάρος τους, χωρίς αντιστάσεις. Η Τοπική Διοίκηση σε πρωταγωνιστικό ρόλο προσανατολίζει ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό στην υπηρεσία της στήριξης της καπιταλιστικής ανάπτυξης στον τουρισμό.

Η ίδια η Περιφέρεια βάζει πλάτη για τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης στα ξενοδοχεία με την επέκταση της μαθητείας, τη δημιουργία ειδικής οικονομικής ζώνης στο νότιο Αιγαίο, τη σύναψη Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης, ενώ ταυτόχρονα διευκολύνει τον εξοβελισμό των μικροεπαγγελματιών στον τουρισμό, αλλά και των αγροτών της Ρόδου, με καλάθια του Αιγαίου, ροδίτικο πρωινό κ.ά. θέτοντας τα πάντα στην υπηρεσία των συμφερόντων των ξενοδόχων.

Οι θαρραλέες παρεμβάσεις του ΠΑΜΕ και των κομματικών μελών στα ξενοδοχεία είχαν σημαντικά αποτελέσματα. Προβάλλει, όμως, ταυτόχρονα η άμεση ανάγκη κομματικής οικοδόμησης στους χώρους δουλειάς. Η ανάγκη δημιουργίας ενιαίου μετώπου ξενοδοχοϋπαλλήλων και αυτοαπασχολούμενων στο Τουρισμό. Η σταθερή και στοχοπροσηλωμένη δράση της Οργάνωσης στους χώρους δουλειάς, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, έβαλε θεμέλια για θετικά βήματα στο μέλλον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ