Τετάρτη 6 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ - ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Ορισμένες σκέψεις

Η μελέτη των Θέσεων βοηθά στη γνώση και κατανόηση των κοινωνικοοικονομικών συνθηκών μέσα στις οποίες δρα το Κόμμα, της κατάστασης του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα, τους στόχους της αστικής τάξης, της στρατηγικής των κομμάτων που εξυπηρετούν τα συμφέροντά της, και από την άλλη στο πώς εμείς καλύτερα θα οργανώσουμε τον αγώνα μας για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και την ικανοποίηση του δικού μας στόχου, της σοσιαλιστικής επανάστασης. Για αυτό το λόγο πρέπει να εξασφαλισθεί από όλα τα μέλη η μελέτη - έναυσμα για περεταίρω διάβασμα της κοσμοθεωρίας μας και της ιστορίας μας, αλλά και βαθύ προβληματισμό για την αποτελεσματικότερη ατομική και συλλογική μας δράση (π.χ. να μεταφέρουμε το πώς βλέπουμε τη δράση μας στο χώρο δουλειάς, στη γειτονιά, πώς θεωρούμε οι ίδιοι αλλά και τα όργανα στα οποία ανήκουμε ότι μπορούμε καλύτερα να συμβάλλουμε στην οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας).

Εχει επίσης αξία να αναλογιστούμε κατά πόσο ο σχεδιασμός που βάζουμε απευθύνεται στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους και στους τομείς που δουλεύουν και ζουν οι νέοι εργαζόμενοι, άνεργοι και καταρτιζόμενοι, αλλά και με τι όρους υλοποιείται από εμάς αυτός ο σχεδιασμός. Μπορεί από καιρό να έχουμε εντοπίσει την ανάγκη για βαθύτερους δεσμούς με τους φίλους της οργάνωσης και μεγαλύτερο άνοιγμα στις μάζες της νεολαίας της εργατικής τάξης, αλλά θεωρώ ότι παρ' όλα τα θετικά βήματα που γίνονται υπολειπόμαστε αρκετά ακόμη στάσης προσωπικής σαν κομμουνιστές στο χώρο δουλειάς μας, στη γειτονιά μας αλλά και σαν καθοδηγητές στη ζωντάνια, στην πρωτοβουλία, στην αντοχή, στην επιμονή στον έλεγχο υλοποίησης των αποφάσεων, βάσει του πνεύματος που μπαίνει από τις Θέσεις για πλατιά διάδοση των Θέσεων του Κόμματος, οργάνωση του αγώνα για οποιοδήποτε ζήτημα και ταξική αλληλεγγύη. Μέσα από τη δική μας στάση την ώρα της εξόρμησης, μέσα από τη συνεχή επαφή μας με τους φίλους της ΚΝΕ, μέσα από τη δική μας αυτομόρφωση, διαπαιδαγωγείται και το σύνολο της οργάνωσης, αντιλαμβάνονται οι σύντροφοι καλύτερα την αναγκαιότητα να αντιστοιχηθούμε σαν κόμμα και σαν κίνημα στην ένταση της επίθεσης του αντιπάλου σε όλα τα επίπεδα (αντιλαϊκά μέτρα, αστική προπαγάνδα που καλλιεργεί τη μοιρολατρία, οπορτουνισμό, αντικομμουνισμό).

Πρέπει ακόμη να αξιοποιήσουμε στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό την επεξεργασία που έχει κάνει η ΚΕ και αποτυπώνεται και στο κείμενο των Θέσεων, για πλατιά διαφώτιση των συντρόφων, των φίλων του κόμματος και όσων συσπειρώνονται στο οργανωμένο ταξικό κίνημα, για το χαρακτήρα και το ρόλο της κοινωνικής συμμαχίας, το ρόλο του Κόμματος σε επαναστατική κατάσταση, το πώς θα είναι η σοσιαλιστική επανάσταση και οικοδόμηση. Να στοχεύσουμε ώστε ο προσυνεδριακός διάλογος να γίνει ένας μεγάλος διάλογος με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της νεολαίας της εργατικής τάξης για τη διέξοδο που προτείνουμε, για το σοσιαλισμό ως το μόνο σύστημα που στοχεύει στην κάλυψη των λαϊκών αναγκών, στον αντίποδα του καπιταλισμού που στοχεύει στο μέγιστο κέρδος, στο γιατί ο αγώνας θα πρέπει να γίνει υπόθεση καθενός από τους καταπιεζόμενους.

Τέλος, νιώθω περήφανη για το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται το Κόμμα, για την καθαρότητα της γραμμής με την οποία πηγαίνει στο 19ο Συνέδριο με την επιστημονική ανάλυση των συνθηκών μέσα στις οποίες δρα, με την αυτοκριτική του. Είναι περηφάνια η οποία εμπνέει για περαιτέρω προσπάθεια και μαχητικοποίηση.


Μαίρη Μπαρούτη
Μέλος ΣΠ Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας της ΚΝΕ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ