Τετάρτη 6 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ

ΟΣΟΙ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ: «Προσπερνώντας το Σχηματάρι η κίνηση εμφανώς αραιώνει. Βορειότερα, μετά την Υλίκη, ο δρόμος αρχίζει και ερημώνει. Μεταξύ Κάστρου και Καμένων Βούρλων οι λίγοι ταξιδιώτες νιώθουν ατέλειωτη μοναξιά (...) η ερημιά τρομάζει, φοβίζει, δεν σ' αφήνει να απολαύσεις του Ευβοϊκού τη χάρη. Η χώρα δείχνει να έχει χάσει το ρυθμό, την κίνησή της. Ακόμη κι έξω από τα αστικά επαρχιακά κέντρα η εικόνα δεν αλλάζει. Ούτε βουή, ούτε σχόλη πια (...) χρειάζονται κινήσεις και δράσεις ικανές να αναστρέψουν αυτή την εικόνα και αίσθηση ερημιάς (...) Η κυβέρνηση οφείλει να ξαναγράψει το βιβλίο της οικονομικής πολιτικής (...) η Ελλάδα έχει ανάγκη αυτή την ώρα από μια νέα συμφωνία στο εσωτερικό» (στο ΒΗΜΑ)

ΡΕ ΤΟΝ ΦΟΥΚΑΡΑ ΤΙ ΕΠΑΘΕ: «"Δεν τολμώ να βγω μόνος στο δρόμο". Με αυτόν τον τίτλο δημοσιεύεται στο σημερινό φύλο της γερμανικής εφημερίδας Μπιλντ συνέντευξη του Γιάννη Στουρνάρα. Ο Γερμανός δημοσιογράφος χαρακτηρίζει τον υπουργό Οικονομικών της χώρας ως "ένα από τα μισητότερα πρόσωπα της Ελλάδας"» (στα ΝΕΑ)

ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ: «Ο πρωθυπουργός και λίγοι υπουργοί κάνουν ό,τι μπορούν (...) υπάρχουν υπουργοί και άλλα κυβερνητικά στελέχη τα οποία είτε αδυνατούν να ακολουθήσουν τους ίδιους ρυθμούς είτε απλώς αδιαφορούν για την παραγωγή έργου (...) αυτό είναι απλώς ανεπίτρεπτο. Ο κ. Σαμαράς και οι δύο άλλοι πολιτικοί αρχηγοί είναι ανάγκη (...) να συμφωνήσουν σε άμεσες αλλαγές προσώπων στην κυβέρνηση» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

Η ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ: «"Φουσκώνει" το ποτάμι της αδήλωτης εργασίας, όπως δείχνουν οι έλεγχοι που πραγματοποίησαν τους τελευταίους δύο μήνες οι ελεγκτές της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου και Ασφάλισης του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Ε.ΥΠ.Ε.Α. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ)» (στο ΕΘΝΟΣ)

ΧΩΡΙΣ ΔΙΕΞΟΔΟ: «Στην Πορτογαλία συνειδητοποιείται τώρα ένα αδιέξοδο λιτότητας - ύφεσης - μαζικής ανεργίας (...) Στην Ισπανία το αδιέξοδο είναι πλήρες (...) Στην Γαλλία η δημοτικότητα Ολάντ ένα εξάμηνο μετά την εκλογή του βρίσκεται στο Ναδίρ» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ)

ΤΑ ΚΕΡΔΗ: «Για τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, η κρίση που μαστίζει τους "πληβείους" δεν αποτέλεσε πρόβλημα: για φέτος καταμετρώνται 1.426 δισεκατομμυριούχοι, 200 περισσότεροι από πέρυσι, αριθμός που αποτελεί απόλυτο επίτευγμα για τα 26 χρόνια που καταμετρά η αξιολόγηση του Forbes. Ολοι μαζί οι Κροίσοι του πλανήτη -ανάμεσά τους 138 γυναίκες- μετρούν μία περιουσία 5,4 τρισεκ. δολαρίων, έναντι 4,5 τρισεκ. πέρυσι» (στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ)

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εφτασαν στα 4 δισ. ευρώ για το α' εξάμηνο αλλά ο λαός δεν μπορεί να κάνει διακοπές (2014-08-23 00:00:00.0)
Ισοπεδώνουν τα κονδύλια για τις λαϊκές ανάγκες (2013-05-11 00:00:00.0)
Εξωπλανήτες κρυμμένοι σε κοινή θέα! (2011-10-16 00:00:00.0)
Εικαστικός «πλανήτης ζώων» (2007-05-13 00:00:00.0)
... των αριθμών (2001-05-16 00:00:00.0)
Η ΣΙΑ «εξωραΐζεται» (2001-05-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ