Τετάρτη 6 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Πλατύ άνοιγμα για την 8η Μάρτη

Την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια το συλλαλητήριο της Αθήνας

Με στόχο να φτάσει πλατιά στις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων το κάλεσμα για τον αγωνιστικό εορτασμό της 8ης Μάρτη, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ υλοποιούν πρόγραμμα περιοδειών και εξορμήσεων. Στην Αθήνα, η δράση αυτή θα κορυφωθεί με το συλλαλητήριο που οργανώνουν οι δυνάμεις της Κοινωνικής Συμμαχίας, την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις θα γίνουν σε πολλές πόλεις.

Χτες, πραγματοποιήθηκε περιοδεία στο Συγκρότημα Υποστήριξης Πωλήσεων Αττικής του ΟΤΕ από την ΟΓΕ, τις ταξικές δυνάμεις στον ΟΤΕ και το Συνδικάτο των εργαζομένων στις τηλεπικοινωνίες (ΣΕΤΗΠ). Μετέφεραν στις εργαζόμενες μήνυμα αγώνα, τις κάλεσαν να οργανωθούν και να αντιπαλέψουν την επίθεση που δέχονται. Στάθηκαν στην ανεργία που τσακίζει τις γυναίκες και τους νέους, στις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις και στους μισθούς - ψίχουλα που κυριαρχούν στα τηλεφωνικά κέντρα, στις συνθήκες εντατικοποίησης που επικρατούν στον κλάδο. Τόνισαν πως κυβέρνηση, ΕΕ και εργοδότες ετοιμάζουν σύγχρονο μεσαίωνα για τις εργαζόμενες γυναίκες, με μέτρα όπως η διευθέτηση του ωραρίου, όπως προβλέπεται από την έκθεση Σέρκας, αλλά και ο επικίνδυνος περιορισμός του επιδόματος τοκετού στις γυναίκες που γεννούν στο σπίτι και όχι στο μαιευτήριο.

Το απόγευμα, δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ και της ΟΓΕ έκαναν εξόρμηση στα εμπορικά μαγαζιά της οδού Πατησίων.

Αύριο, Πέμπτη, στις 9 το πρωί, θα γίνει περιοδεία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εκδηλώσεις συνδικάτων

Σήμερα, εκδηλώσεις πραγματοποιούν το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικών στις 16.30, στα γραφεία του (Γλάδστωνος 3, στοά Φέξη, Ομόνοια), το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής στις 19.30, στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης (στο κτίριο του Δημαρχείου, Σοφοκλή Βενιζέλου 112 - 114), ενώ το Συνδικάτο Φαρμάκου - Καλλυντικού καλεί σε σύσκεψη στις 18.00 στα γραφεία του (Χαλκοκονδύλη 56, 1ος όροφος). Εκδήλωση, με θέμα «Αλληλεγγύη ή Φιλανθρωπία», οργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αλληλεγγύης Συνταξιούχων ΔΕΗ (ΠΑΣΑΣ/ΔΕΗ), στις 7 Μάρτη στις 10.00, στην αίθουσα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (Κλεισθένους 15, 7ος όροφος). Εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας οργανώνει το ΣΕΤΗΠ την Κυριακή 10 Μάρτη, στις 18.30, στο πολιτιστικό κέντρο του ΟΤΕ (3ης Σεπτεμβρίου 110).

Στη Λάρισα, το Εργατικό Κέντρο έχει κηρύξει στάση εργασίας, διάρκειας μιας ώρας, την Πέμπτη 7 και την Παρασκευή 8 Μάρτη και καλεί τα σωματεία να την αξιοποιήσουν για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων στους χώρους δουλειάς.

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, με θέμα «Γυναίκα και κρίση: Υγεία, Πρόνοια, Περίθαλψη», διοργανώνει ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΑΠΘ, την Παρασκευή 8 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ