Σάββατο 31 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΟΥΔΙ
Λαϊκό αίτημα, ενιαίο το πάρκο

Χιλιάδες είναι οι υπογραφές, που έχουν ήδη μαζέψει οι κάτοικοι της περιοχής γύρω από το πάρκο στο Γουδί, με κύριο αίτημα τη δημιουργία και λειτουργία ενιαίου πάρκου πρασίνου, που, όπως επισημαίνουν και σε σχετικό υπόμνημά τους, θα αποτελέσει πραγματικό πνεύμονα πρασίνου για την περιοχή.

Οι κάτοικοι ανησυχούν για τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα τα τελευταία χρόνια γύρω από τα 965 στρέμματα στο Γουδί. Συγκεκριμένα, ανησυχούν για την αδρανοποίηση του ν. 732/77 περί δημιουργίας πάρκου πρασίνου, καθώς και τη μη απομάκρυνση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Την ίδια στιγμή, οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για τη μη δημιουργία πρασίνου, που επί 20 χρόνια τους «τάζουν» οι εκάστοτε κυβερνήσεις. Καταγγέλλουν τις μεθοδεύσεις για τον τεμαχισμό και την τσιμεντοποίηση του χώρου, ενώ απαιτούν αφ' ενός την ολοκληρωμένη κρατική χρηματοδότηση για τη διαμόρφωση και λειτουργία του πάρκου και αφ' ετέρου την άμεση απομάκρυνση όλων των στρατοπέδων (Φακίνου, Βαρύτη και Ζορμπά) και την αποτροπή επιβολής κερδοσκοπικών και ιδιωτικών κριτηρίων λειτουργίας με ανταποδοτικότητα του πάρκου - όπως, για παράδειγμα, με εισιτήρια.

Η Μ. Μαλακού, κάτοικος της περιοχής, λέει στο «Ρ»: «Τόσα χρόνια, θα μπορούσαν να είχαν φτιάξει πράσινο και να το χαίρονται τα παιδιά, οι οικογένειες και οι παππούδες. Αντ' αυτού, έχουν ακόμη τα στρατόπεδα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ