Σάββατο 31 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»
Οι αρμόδιοι «ξεχνούν» το οικόπεδο ΧΡΩΠΕΙ

Τους πολιτιστικούς, περιβαλλοντικούς και λοιπούς φορείς του Πειραιά καλεί η Δημοτική Κίνηση «Πειραιάς - Αναγέννηση» να πάρουν θέση για τα οικόπεδα της ΧΡΩΠΕΙ, σημειώνοντας ότι μετά τον πρόσφατο θόρυβο δεν έγινε καμία σοβαρή ενέργεια από την πλευρά των αρμοδίων. «Περιμένουν να ξεχαστεί το θέμα, ώστε να δούμε αύριο καμία άδεια οικοδομής;», αναρωτιέται η Κίνηση.

Σε επιστολή τους προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κώστα Λαλιώτη, ο επικεφαλής της Κίνησης Κώστας Τζατζάνης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Βούλα Κολιτσοπούλου και Πέτρος Σαλπέας, σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι τα οικόπεδα αυτό έχουν χαρακτηριστεί χώροι πρασίνου, αθλητικών και κοινωνικών χρήσεων. Σήμερα όμως τα οικόπεδα αυτά κινδυνεύουν, αφού πουλήθηκαν από την Εθνική Τράπεζα σε γνωστό μεγαλοεπιχειρηματία του Πειραιά, και η πώληση αυτή έγινε παρ' όλο που τόσο οι πωλητές, όσο και οι αγοραστές ήξεραν τις δεσμεύσεις των οικοπέδων. «Στην ουσία του ζητήματος κυριαρχεί λοιπόν μια σκανδαλώδης απόκτηση ιδιοκτησίας με πρόβλεψη να υποχωρήσουν αρκετοί θεσμοί και παράγοντες της Πολιτείας για να καρποφορήσει, ανάμεσα στους οποίους σημαντικό ρόλο παίζει το ΥΠΕΧΩΔΕ», σημειώνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Καταλήγοντας, ζητούν από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ να εμποδίσει την κυριαρχία του μπετόν στο χώρο των οικοπέδων και να γνωστοποιήσει στον δήμαρχο Πειραιά τις προθέσεις, προοπτικές και συγκεκριμένες ενέργειες του υπουργείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ