Πέμπτη 7 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Σε αναβρασμό οι γονείς για τη διακοπή της μεταφοράς των μαθητών

Με συλλαλητήρια, παραστάσεις διαμαρτυρίας, αποχή από τα μαθήματα και καταλήψεις των σχολείων, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, απαιτούν την άμεση και οριστική επίλυση του προβλήματος μεταφοράς των μαθητών.

Οι μεταφορείς σταμάτησαν τη μεταφορά των μαθητών από τη Δευτέρα σε Κοζάνη και Γρεβενά και από χθες σε Καστοριά, Φλώρινα και Σέρρες, διεκδικώντας να πληρωθούν τα περίπου 13 εκατ. ευρώ που τους οφείλει το κράτος και να μην εφαρμοστεί η νέα μονομερής μείωση κατά 20% που επέβαλε το υπουργείο Οικονομικών στις συμβάσεις που υπέγραψαν.

Στην Κοζάνη, η Ενωση Συλλόγων Γονέων των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διοργανώνει συλλαλητήριο σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία της Κοζάνης και κάλεσε την τοπική ΕΛΜΕ να προχωρήσει σε στάση εργασίας διευκολύνοντας τη συμμετοχή καθηγητών και μαθητών στο συλλαλητήριο.

Χτες, με πρωτοβουλία της επιτροπής αγώνα γονέων των εργατικών κατοικιών (ΖΕΠ) Κοζάνης και του χωριού Αργυλος, πραγματοποιήθηκαν μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης από όπου ζητήθηκε να μη μετρήσουν οι απουσίες των μαθητών που αναγκαστικά πλέον δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στα σχολεία. Οι προϊστάμενοι δεσμεύθηκαν ότι δε θα μετρήσουν οι απουσίες καθώς γίνονται με υπαιτιότητα τρίτου και όχι των ίδιων των μαθητών. Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα συναντήθηκαν με το δήμαρχο και του ζήτησαν να αποφασίσει κλείσιμο όλων των σχολείων αντιδρώντας στην πολιτική που αποκλείει την πρόσβαση στην εκπαίδευση σε εκατοντάδες μαθητές εργατικών λαϊκών οικογενειών.

Στις Σέρρες, κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε σχολεία στο Ροδολίβος και άλλες περιοχές.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Σερρών του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της καλεί τους γονείς, τους μαθητές, όλους τους εργαζόμενους του νομού, τα εργατικά σωματεία και τους μαζικούς φορείς να κάνουν υπόθεση κοινής πάλης τη διασφάλιση της απρόσκοπτης, δημόσιας και δωρεάν μεταφοράς των μαθητών προς και από τα σχολεία. «Είναι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης, όλου του εργαζόμενου λαού», σημειώνει.

Επίσης αναφέρει, ότι «η διακοπή της μετακίνησης των μαθητών από και προς το σχολείο αποτελεί πρόβλημα λειτουργικό και οικονομικό για τους εργαζόμενους και άνεργους γονείς που θα αναγκάζονται να μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους, επιβαρύνοντας παραπέρα το ήδη λεηλατημένο εισόδημά τους από τις αντιλαϊκές - αντεργατικές πολιτικές τόσο της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων».

Και απαντώντας στα όσα «κυκλοφορούν» μέσω διαρροών πληροφοριών, για εισαγωγή του μέτρου του «κουπονιού ή επιταγής μετακίνησης» που θα δίνεται σε κάθε γονιό για να αγοράζει την υπηρεσία μετακίνησης του μαθητή με ευθύνη του, τονίζει: «Να μην τολμήσουν να περάσουν ένα τέτοιο μέτρο που μεταφέρει την ευθύνη στους γονείς και απαλλάσσει την κυβέρνηση ή άλλη βαθμίδα του κρατικού μηχανισμού από την ευθύνη της δημόσιας και δωρεάν μετακίνησης των μαθητών».

Απαιτεί: Να είναι συνεχώς εξασφαλισμένη η απρόσκοπτη, ασφαλής και δωρεάν μετακίνηση των μαθητών από και προς τα σχολεία τους, και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των γονιών τους.

Να μην καταγράφονται οι απουσίες των μαθητών μέχρι να εξασφαλιστεί η μεταφορά τους στα σχολεία.

Να αποπληρωθούν οι οφειλές στους μεταφορείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ