Πέμπτη 7 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Να σύρει τους εργαζόμενους σε νέες υποχωρήσεις επιχειρεί η πλειοψηφία της διοίκησης του Σωματείου των εργαζομένων στις αρχαιολογικές εργασίες του Μετρό Θεσσαλονίκης. Στην τελευταία συνέλευση των εργαζομένων κατέθεσε την πρόταση να σταματήσουν τις απεργίες που πραγματοποιούνται ενάντια στις μαζικές απολύσεις που έχει ανακοινώσει η εργοδοσία και να εξουσιοδοτηθεί το ΔΣ του Σωματείου να προχωρήσει σε διαβούλευση για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης. Απόφαση που δεν πέρασε. Ετσι οι εργαζόμενοι συνεχίζουν τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Στο μεταξύ χτες, η Αττικό Μετρό, με δελτίο Τύπου ανακοίνωσε ότι «καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να απελευθερωθούν νέα μέτωπα στο Μετρό Θεσσαλονίκης, ώστε σύντομα να υπάρξουν νέα σκάμματα για αρχαιολογική έρευνα.

Η επαναπρόσληψη των εργαζομένων στις ανασκαφές θα πραγματοποιηθεί με κοινωνικά κριτήρια, στη διαμόρφωση των οποίων θα μετέχουν και εκπρόσωποι των ίδιων των εργαζομένων.

Τέλος, η μισθολογική πολιτική που η εταιρεία θα ακολουθήσει, θα είναι η ίδια με αυτήν του υπουργείου Πολιτισμού για αντίστοιχα έργα τα οποία χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 370 απολύσεις επίκεινται τις επόμενες μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ