Πέμπτη 7 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΙΚΑ
Ζητά προώθηση των επαγγελματικών Ταμείων

Τη λήψη μέτρων για την υλοποίηση και γενίκευση του θεσμού των επαγγελματικών Ταμείων καθώς και τη δημιουργία ενός μηχανισμού που θα εξαρτά άμεσα το ύψος των συντάξεων και των παροχών Υγείας από το ΑΕΠ, ζητά και προβάλλει ως αναγκαιότητα ο διοικητής του ΙΚΑ, Ρ. Σπυρόπουλος, με χθεσινή ανακοίνωσή - απάντηση σε σχετικό δημοσίευμα εφημερίδας.

Στην ανακοίνωση υπερασπίζεται το (αντι)ασφαλιστικό σύστημα όπως αυτό διαμορφώθηκε και με τον τελευταίο νόμο (εθνική σύνταξη 360 ευρώ, ανταποδοτική σύνταξη και άλλα). Επισημαίνει ως μειονέκτημα τη μη δημιουργία επαγγελματικών Ταμείων τα οποία πρέπει, κατά τη γνώμη του, να αποτελέσουν αντικείμενο «δημόσιου διαλόγου». Ακόμα μιλά για τη δημιουργία ενός μαθηματικού τύπου που θα προσαρμόζει άμεσα το ύψος των συντάξεων και των παροχών Υγείας με την πορεία του ΑΕΠ. Δηλαδή, κριτήριο για το ύψος των συντάξεων και των παροχών δε θα είναι οι ανάγκες των ασφαλισμένων αλλά οι ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας.

Για αυτούς τους στόχους ο διοικητής του ΙΚΑ τονίζει ότι «πρέπει να επικεντρωθούμε, με ιδιαίτερη επιμέλεια, με τόλμη και προγραμματισμό στην εξειδίκευση των προαναφερόμενων στόχων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ