Πέμπτη 7 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Εκρυθμη η κατάσταση στο Πορτ Σάιντ

ΚΑΪΡΟ.--

Εξαιρετικά τεταμένη παραμένει η κατάσταση στο Πορτ Σάιντ, όπου για πολλοστή μέρα συνεχίστηκαν οι συγκρούσεις δυνάμεων καταστολής με διαδηλωτές ενάντια στους ισλαμιστές «Αδελφούς Μουσουλμάνους» και τον Πρόεδρο Μούρσι. Μόνο το τελευταίο 24ωρο υπολογίζεται ότι έχουν τραυματιστεί περισσότεροι από 230 διαδηλωτές, ενώ υπενθυμίζεται ότι το Σαββατοκύριακο έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκ των οποίων οι τρεις αστυνομικοί. Χτες, διαδηλωτές έστηναν επιτροπές ασφαλείας ανά γειτονιά ζητώντας να αποχωρήσει η αστυνομία από την πόλη, στην οποία καταλογίζουν την ευθύνη για την κλιμάκωση της βίας, αλλά και για την υποκίνηση των επεισοδίων, πέρυσι, στον ποδοσφαιρικό αγώνα της ομώνυμης ομάδας με την «αλ Αλχι» του Καΐρου, που κατέληξε σε αιματοκύλισμα με 70 νεκρούς.

Πληροφορίες θέλουν τον Πρόεδρο Μούρσι, που χτες απομάκρυνε τον επικεφαλής ασφαλείας του Πορτ Σάιντ από τη θέση του, να εξετάζει το ενδεχόμενο εφαρμογής «στρατιωτικού νόμου» στην πόλη. Παράλληλα, πληθαίνουν οι μαρτυρίες περί έντασης μεταξύ στρατού και αστυνομίας με αρκετά περιστατικά ακόμη και ανταλλαγής πυρών ανάμεσα σε άνδρες των δύο Σωμάτων.

Η απόφαση, χτες, διοικητικού δικαστηρίου που ακυρώνει το προεδρικό διάταγμα προκήρυξης βουλευτικών εκλογών αρχής γενομένης από τις 22 Απρίλη, με το σκεπτικό ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο δεν έχει ακόμη αποφανθεί αν ο υπάρχων εκλογικός νόμος συνάδει με το νέο σύνταγμα, αναμένεται να ρίξει ακόμη περισσότερο «λάδι στη φωτιά».

Πάντως, οι «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» έχουν μεγάλες απώλειες στις φοιτητικές εκλογές και στο πανεπιστήμιο Αϊν Σαμς, όπως και στα κρατικά πανεπιστήμια σε Αλεξάνδρεια, Ασιούτ, που παλιότερα κυριαρχούσαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ